SEGRE

MUNICIPIS INFRAESTRUCTURES

Diputació i Generalitat rebutgen fer-se càrrec de carreteres locals

La corporació provincial al·lega falta de recursos i Territori assegura que no li correspon || La Baronia xifra els danys per les pluges en més de 100.000 euros

Oliana buida 13 metres cúbics per segon i en turbina 64 per la central. Per Rialb en surten 30 més.

Oliana buida 13 metres cúbics per segon i en turbina 64 per la central. Per Rialb en surten 30 més.JORDI ODÉN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació i la Generalitat rebutgen fer-se càrrec dels més de 800 quilòmetres de carreteres locals que els consells del Jussà, Sobirà i Alta Ribagorça volen traspassar a una administració superior. El president de la corporació provincial, Joan Reñé, va explicar ahir que “no hi ha més recursos per gestionar més carreteres” i que “la Diputació no té aquests diners”.

En aquest sentit, va recordar que la corporació destina tres milions d’euros en ajuts als ens locals per a manteniment de camins i accessos, mentre que tres milions i mig més són per a les carreteres que són de la seua titularitat.

Reñé va apuntar que aquest “és un problema de dèficit de finançament del món local” i que “l’Estat hauria d’aportar aquests recursos econòmics”. Així mateix, des de la conselleria de Territori van assegurar que a ells no els correspon fer-se càrrec d’aquestes vies perquè formen part de la xarxa local de carreteres.

D’altra banda, la Baronia de Rialb ha xifrat en 100.000 euros els danys ocasionats per l’últim episodi de pluges que va provocar despreniments de roques i el desbordament del riu Rialb, tallant pistes forestals i camins d’accés als nuclis. El ple va acordar declarar el municipi com a zona d’especial afectació i van instar l’Estat que declari el municipi com a àrea d’especial afectació per la pluja perquè es puguin dur a terme obres perquè no es repeteixi una situació d’aquestes dimensions. L’alcalde, Antoni Reig, va apuntar que els camins estan tots oberts i no hi ha perill per circular per les vies forestals.

tracking