SEGRE

La Diputació de Lleida denuncia la "criminalització" dels CDR

Un moment del ple de la Diputació de Lleida d'aquest divendres, 20 d'abril.

La Diputació de Lleida denuncia la "criminalització" dels CDR per part de l'EstatÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Diputació de Lleida d'aquest mes d'abril ha estat marcat una vegada més pel procés sobiranista. En aquesta ocasió, els grups del PDECAT, ERC i la CUP han aprovat una moció en què es denuncia la "criminalització" dels Comitès de Defensa de la República per part del govern i la justícia espanyols. Han votat en contra el PSC, el PPC, Unitat d'Aran i C's.

Un altre punt que no ha generat consens ha estat l'aprovació d'un pla d'ajustament financer de dos anys. La Diputació de Lleida va superar el 2017 en tres milions d'euros la regla de despesa que fixa l'estat espanyol. Això significa que la corporació provincial no podrà desemborsar 3 dels 11 milions d'euros que tenia per a les despeses d'aquest 2018, un fet que provoca que el programa d'inversions es pugui veure condicionat. Aquest pla d'ajustament financer ha estat aprovat finalment amb els vots del PDECAT i del PP. La resta de partits s'han abstingut.

D'altra banda, la Diputació ha donat llum verda un conveni de col·laboració amb la Paeria i l'estació duanera lleidatana Edullesa.

L'esllavissada mortal a Castell de Mur aquesta setmana també ha estat present al ple. En l'inici de la sessió, la corporació ha mostrat per unanimitat el seu suport a les famílies de les dos víctimes.

tracking