SEGRE

SERVEIS AIGUA POTABLE

Agramunt acabarà enguany amb els problemes de l'aigua

Una potabilitzadora garantirà la qualitat del subministrament de boca || Conveni entre l’ajuntament i la concessionària

L’acte de la firma del conveni per a la potabilitzadora ahir a Agramunt.

L’acte de la firma del conveni per a la potabilitzadora ahir a Agramunt.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agramunt engegarà a finals del 2018 una nova potabilitzadora per millorar la qualitat de l’aigua potable a tots els nuclis del municipi excepte Montclar. Dotar aquest poble del nou subministrament requerirà un projecte a part, en procés de redacció. Això donarà solució a una reivindicació històrica i posarà fi als problemes en el subministrament, especialment a l’estiu i en alguns nuclis que capten l’aigua directament del Canal d’Urgell.

L’ajuntament va firmar ahir un conveni amb la concessionària CASSA per impulsar aquest projecte, amb un pressupost de 648.472 euros. D’aquesta suma, 242.762 euros procedeixen d’una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), una de les més grans atorgades enguany a Catalunya; 305.987 euros es pagaran amb l’augment de tarifa als 2.858 abonats; 42.967 a càrrec de CASSA i 56.754 procediran d’un crèdit de l’empresa al consistori. Les obres començaran en els propers dies. L’actuació se centrarà en la nova potabilitzadora que donarà servei a Agramunt i als nuclis de Mafet, les Puelles i la Donzell. També es construirà una altra potabilitzadora més petita per a Alimara Alta.

L’obra s’iniciarà en els propers dies mentre es treballa ja en el projecte per a Montclar

L’alcalde, Bernat Solé, va destacar que “és un projecte de futur que ens permetrà subministrar aigua adequadament

en els anys a venir i solucionarà els puntuals problemes de qualitat que patien nuclis agregats”. El primer edil va apuntar que l’augment en la tarifa “és totalment assumible, ja que suposarà una quota fixa de 0,59 euros al mes i una variable de consum de 0,047 euros per metre cúbic” i va recordar que “la tarifa d’Agramunt fa molts anys que està congelada i és una de les més baixes de Lleida”. La firma del conveni va comptar amb la presència del director general de CASSA, Joan Cristià, i del responsa

ble de demarcació de l’ACA, Josep Maria Pascual.

tracking