SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Clausuren per despreniments l'església d'Algerri i ja és la quarta que tanca a Lleida

L’ajuntament l’envolta amb tanques i serà necessari actuar a l’interior per protegir elements ornamentals || Les misses es traslladen al local social durant dos setmanes, mentre durin les obres

Les tanques que s’han instal·lat a l’església d’Algerri al detectar despreniments a la façana.

Les tanques que s’han instal·lat a l’església d’Algerri al detectar despreniments a la façana.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Nostra Senyora de la Purificació d’Algerri va quedar ahir clausurada al detectar despreniments a la façana que, segons el departament de Cultura, té “esquerdes molt importants” i es troba “en mal estat de conservació”. El d’Algerri es converteix així en el quart temple de Lleida que tanca per problemes estructurals, després del de Rosselló, Almenar i la Granja d’Escarp. L’ajuntament va envoltar el temple amb tanques i les misses es traslladaran al local social mentre durin els treballs a l’interior de l’església, on també s’haurà d’actuar per retirar elements ornamentals i de revestiment dels arcs i voltes per evitar que caiguin.

La Generalitat va enviar un informe al consistori i al bisbat després d’una visita a la localitat el dia 6 d’abril, on recomanaven “prendre mesures immediatament” per “evitar qualsevol risc”. La conselleria també aconsellava “dur a terme els estudis i actuacions necessàries per garantir l’estabilitat de l’església”.

Cultura constata el “mal estat de conservació” del temple i avisa d’“esquerdes molt importants”

L’alcalde, Miquel Plensa, va avisar els veïns mitjançant una carta, on els informava que el temple estarà tancat durant dos setmanes, aproximadament. Plensa va apuntar que sabien que l’informe de Cultura arribaria “encara que no esperàvem que fos tan contundent”, malgrat que va assegurar que tenen molt bona relació amb el bisbat i que la decisió de tancar l’església és “de mutu acord”. No obstant, va assegurar que “tot el poble sap que el temple s’ha d’arreglar”.

Per la seua part, el canceller del bisbat de Lleida, Víctor Manuel Espinosa, va afirmar que “el subsòl es mou i l’església es va assentant i això ha provocat que perillin aquests revestiments de l’església”.

Així mateix, davant de l’últim episodi de pluges a la demarcació, Espinosa va assegurar que no han rebut cap avís de danys en el seu patrimoni. El canceller va explicar que els treballs els finançarà la parròquia i que ells ajudaran a pagar les obres. En aquest sentit, l’alcalde va apuntar que esperen rebre també subvencions per part de la diputació i també de la Generalitat. Espinosa va apuntar que els treballs a l’interior de l’immoble començaran la setmana que ve i estaran llestos aproximadament en dos setmanes.

Des de l’ajuntament d’Algerri van informar que també es duran a terme tasques d’anàlisi dels murs i que aquests poden afectar la mobilitat pels carrers pròxims a l’immoble.

tracking