SEGRE

TRÀNSIT INVESTIGACIÓ

Reticència a donar una prova en el sinistre de l'N-240

En què va morir una jove de les Borges Blanques || Determinaria la velocitat del cotxe que va impactar contra el de la víctima

El monòlit en homenatge a Marta Sòria al lloc de l’accident.

El monòlit en homenatge a Marta Sòria al lloc de l’accident.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La instrucció judicial sobre l’accident mortal de l’N-240 en el qual va morir una jove de les Borges Blanques es troba paralitzat per la falta d’una prova per determinar el suposat excés de velocitat del vehicle implicat en l’accident, l’octubre del 2016. Segons va informar ahir La Vanguardia, la marca BMW es resisteix a facilitar als Mossos d’Esquadra informació del turisme el conductor del qual està imputat per homicidi imprudent al costat de la conductora d’un altre cotxe implicat en l’accident mortal en el qual va morir Marta Sòria, de 27 anys.

Concretament, la policia catalana va enviar a la marca alemanya diverses peces amb què es pot determinar la velocitat (els investigadors creuen que circulava entre 130 i 159) a la qual anava en el moment de la col·lisió. Segons explica el pare de la víctima, no s’esperaven que la marca es resistís a facilitar aquestes dades malgrat que la petició es va fer via Interpol. Els pares de la jove es mostren preocupats per la falta d’aquesta prova, ja que consideren que és determinant per poder acusar els investigats per homicidi. També critiquen que el conductor es trobi en llibertat a l’espera de judici.

Els investigadors demanen informació a BMW ja que creuen que el cotxe anava a entre 130 i 159 km/h

L’accident va tenir lloc el 16 d’octubre del 2016 en el quilòmetre 83,1 de la carretera entre Lleida i Juneda. Els investigadors sospiten que un avançament incorrecte entre dos vehicles implicats que circulaven en direcció a les Borges va provocar que un dels cotxes envaís el sentit contrari i col·lidís amb el de la víctima, Marta Sòria, que viatjava en direcció cap a Lleida.

Després de l’impacte, el turisme de la jove es va precipitar a l’interior del canal auxiliar d’Urgell, que discorre paral·lel a l’N-240. Des d’aleshores, els familiars i amics de Marta Sòria, acompanyats d’alcaldes i veïns, han tallat la carretera N-240 en diverses ocasions per exigir el desdoblament d’aquesta via, que registra una elevada sinistralitat. Mentrestant, Stop Accidentes s’ha basat en aquest cas per exigir al Congrés penes més dures en seguretat viària.

tracking