SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats un veí d'Organyà i el seu fill per robar 90 quilos de trufes

Pena d’un any i mig de presó i indemnització de 27.300 euros per als afectats

Imatge de les trufes, eines i altres articles que la Guàrdia Civil va trobar al cotxe dels dos condemnats.

Imatge de les trufes, eines i altres articles que la Guàrdia Civil va trobar al cotxe dels dos condemnats.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 1 de Terol ha condemnat per conformitat a la pena d’un any i mig de presó un veí d’Organyà de 68 anys, P.C.V., i el seu fill de 39, D.C.N., per haver robat uns noranta quilos de tòfones a productors d’aquesta província d’Aragó. També han d’indemnitzar els afectats amb 27.300 euros. Els dos condemnats van ser detinguts per la Guàrdia Civil el 22 de gener a Borja (Saragossa). Al totterreny en el qual anaven, amb dos gossos tofoners, van trobar 9,1 quilos de trufa, prismàtics, mapes, llanternes frontals, una maça, una aixada d’excavar, dos piquetes, un martell, un punyal d’extracció de trufa i matxets, entre altres objectes.

La Fiscalia sol·licitava inicialment sengles penes de tres anys de presó per un delicte continuat de robatori amb força mentre que l’acusació particular elevava les condemnes a tres anys i set mesos de presó. No obstant, abans de la celebració de la vista oral es va arribar a un acord.

Els dos acusats van reconèixer ser els autors dels robatoris i van acceptar sengles condemnes de divuit mesos de presó (suspesa per un termini de dos anys condicionada al fet que no tornin a delinquir) i el pagament d’una indemnització de 27.300 euros als afectats. Concretament, es considera provat que la matinada del 29 al 30 d’octubre del 2015 van saltar la tanca d’una plantació tofonera de la Venta del Peón de Albentosa (Terol), van fer 250 forats i es van apoderar de cinquanta quilos de trufa negra. Al cap de dos mesos (la matinada del 23 al 24 de desembre del 2015) van tornar a la mateixa explotació, se’n van apropiar uns vint quilos i van trencar una càmera de vigilància.

Posteriorment, entre el 5 i el 6 de gener del 2016, van sostreure sis quilos de trufa d’una explotació d’Albentosa (Terol). Van ser arrestats dies després a l’emportar-se nou quilos més de tòfones. Es dóna la circumstància que els dos condemnats havien habilitat una pàgina web en la qual oferien la venda de “trufes del Pirineu català al millor preu”.

tracking