SEGRE

FIRES VIU L?HORT

Més de mig miler de visitants inauguren a Castellserà la primera fira d'horticultura

Pretén divulgar coneixements bàsics i aprofundir en temes especialitzats

Un dels estands del certamen.

Un dels estands del certamen.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de mig miler d’aficionats a l’horticultura van inaugurar ahir a la tarda a Castellserà el certamen Viu l’Hort, una fira que, aprofitant l’auge de l’horticultura, pretén tant divulgar coneixements bàsics com brindar propostes pioneres a l’hora de projectar o millorar les tasques hortícoles. Fins avui diumenge, el certamen oferirà una desena de tallers pràctics, conferències i jornades tècniques dedicades a aspectes tan diversos com el coneixement de les llunes a l’hora de plantar, els tipus de llavors i adobs, el disseny d’un assecador solar domèstic, la poda o les plagues.

El certamen inclou vint-i-cinc estands comercials d’eines de l’hort, llavors, adobs i llibres d’horticultura, entre altres articles. Segons va explicar la regidora d’Agricultura i responsable de Viu l’Hort, Mercè Perera, avui diumenge serà el “dia gran” de la fira. Entre les activitats destaca la visita a un hort de la localitat i el taller que es portarà a terme en un hort creat per a l’ocasió al recinte firal amb l’objectiu de mostrar les activitats hortícoles i resoldre dubtes. Segons Perera, la fira pretén ajudar tant els que es vulguin iniciar-se en les activitats hortícoles com els joves que es plantegin l’horticultura com un ofici de futur.

Entre les curiositats del certamen val a destacar un estand dedicat a la pastisseria realitzada amb hortalisses, així com una proposta del col·lectiu Aladrell que dóna a conèixer aus que són beneficioses per a l’agricultura. La fira Viu l’Hort, la primera de Catalunya dedicada a aquest sector, se celebra al pavelló polivalent i a l’exterior de la zona esportiva.

Un dels estands del certamen.

Un dels estands del certamen.X.S.

tracking