SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Actuació urgent a Ciutadilla per reparar esquerdes del castell

L’ajuntament demana una subvenció a la Generalitat

L’alcalde, mostrant l’esquerda que ha aparegut al mur de tancament de l’ala oest.

L’alcalde, mostrant l’esquerda que ha aparegut al mur de tancament de l’ala oest.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Ciutadilla ha sol·licitat una subvenció a Cultura de la Generalitat per poder portar una actuació d’urgència al castell d’aquesta localitat de la Vall del Corb. L’objectiu és consolidar uns elements originals que presenten certes patologies i reparar una esquerda que ha aparegut en un mur de tancament a l’ala oest de la fortalesa medieval, a escassos metres d’algunes cases de la localitat amb el perill que això suposa.

L’alcalde, Òscar Martínez, va explicar que “quan el consell de l’Urgell va aprovar la cessió de la gestió del castell a l’ajuntament, a finals del mes de febrer passat, vam contactar amb tècnics de Cultura de la Generalitat i de l’ens comarcal per analitzar l’estat real de l’edifici i dur a terme la primera actuació de consolidació”.

El projecte de consolidació d’una cisterna i un mur ascendeix a 65.500 euros

Des de l’ajuntament van encarregar la redacció del projecte als serveis tècnics del consell de l’Urgell amb un pressupost que ascendeix a 65.500 euros.

Per a l’alcalde, “aquesta actuació és totalment urgent ja que, en cas de no dur-se a terme, ben aviat podria desaparèixer l’antiga cisterna d’aigua del castell o eixamplar-se l’esquerda del mur de l’ala oest i esfondrar-se sobre les cases”.

En un altre ordre de coses, Ciutadilla acollirà el cap de setmana vinent la XVI Trobada de Grups de Recreació Medieval amb nombroses activitats ambientades en l’edat mitjana.

tracking