SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Llavorsí 'paga' la llum als veïns fixos de tres pedanies

Abonarà 200 kw als veïns que faci més de cinc anys que estan empadronats || Millores viàries per evitar despreniments

Imatge d’arxiu de Llavorsí, al Pallars Sobirà.

Imatge d’arxiu de Llavorsí, al Pallars Sobirà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Llavorsí va aprovar dijous una modificació de l’ordenança de drets comunals que permetrà restar de la factura de la llum el cost del consum de 200 quilowatts mensuals que abonarà l’ajuntament a tots els veïns que resideixin des de fa més de cinc anys a les pedanies de Montenartró, Arestiu i Baiasca.

Així ho va assegurar l’alcalde, Josep Vidal. L’objectiu és assentar la població donant incentius per evitar l’èxode rural. Aquestes tres poblacions tenen, en l’actualitat, prop del centenar d’habitants. També es beneficiaran d’aquesta mesura, de la qual ja gaudeixen els veïns de Llavorsí, una quinzena d’extreballadors d’Endesa a qui el consistori va retirar aquesta bonificació fa cinc anys per canvis de titularitat en el servei.

L’objectiu és aconseguir que la població es quedi a viure en aquestes localitats i frenar l’èxode

L’ajuntament és el responsable de la distribució de la llum encara que n’ha externalitzat la gestió, ara a càrrec de l’empresa Factor Energía.

En un altre ordre de coses, el ple també va donar llum verda la inversió de 350.000 euros en la millora de la xarxa viària per garantir-ne la seguretat. Segons Vidal, s’invertiran 60.000 euros en la construcció d’una malla de contenció a la carretera de l’EMD de Baiasca, així com 140.000 euros més en la reforma de l’asfaltatge de la carretera de l’EMD de Monternatró. Dins del Pla de Camins de la Generalitat s’invertiran 80.000 euros per millorar la carretera d’Aidí i 40.000 euros més a la carretera de l’EMD d’Arestui.

L’ajuntament també actuarà en la consolidació i millora del pont de la Berdunca i del barranc de l’Estadina a les carreteres d’Arestiu a Baiasca i d’Arestui i Montenartró, amb més de 74.000 euros en obres. Segons l’alcalde, per a la intervenció en totes aquestes millores es comptarà amb ajuts de la Diputació i de la Generalitat a més d’aportar fons municipals. L’objectiu és reforçar-les per frenar-ne la degradació i evitar despreniments com el que hi va haver la setmana passada a Castell de Mur.

tracking