SEGRE

RESCAT MUNTANYA

Un excursionista perdut passa la nit a la Pica d'Estats

Més de 40 rescats en tres mesos a les comarques lleidatanes

Moment en què l’excursionista va ser localitzat pels Bombers.

Moment en què l’excursionista va ser localitzat pels Bombers.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir un excursionista que va passar la nit de dissabte a diumenge a la intempèrie mentre feia la Pica d’Estats. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 23.20 hores de dissabte per part del company de l’excursionista informant que li havia perdut la pista a Àreu i que venien de fer la Pica d’Estats. Es van activar tres dotacions terrestres de Bombers i del Grup d’Actuacions Especials per a la seua recerca. Finalment, ahir a les set del matí va sortir l’helicòpter, que va localitzar l’excursionista una hora després sa i estalvi. L’home, al costat del seu company, va ser traslladat al seu vehicle per prosseguir amb la marxa.

Durant el cap de setmana és quan es fan més actuacions de salvament, sobretot a la muntanya. En el primer trimestre de l’any, els Bombers han dut a terme un total de 46 rescats a les comarques lleidatanes, la meitat a la Val d’Aran. En comparació amb el mateix període de l’any passat, han descendit un 13%, encara que els Bombers continuen efectuant una mitjana de 15 rescats al mes.

Per tipologia, gairebé vuit de cada deu són actuacions per accidents en muntanya, amb 35 rescats, seguits de persones perdudes o desorientades, 7 casos, i salvaments en medi fluvial (rius o barrancs), amb quatre serveis. La Val d’Aran és la comarca catalana que concentra una activitat més gran. En els últims anys els rescats s’han disparat i el 2017 els Bombers van fer 320 actuacions a Lleida.

Per evitar accidents, recomanen a l’hora de fer una activitat a l’aire lliure preparar amb temps la ruta, anar ben equipat per a qualsevol condició meteorològica, i evitar situacions de risc.

tracking