SEGRE

CERTÀMENS EQUIMOLLERUSSA

Mollerussa, seu d'un campionat eqüestre amb més de dos-cents cavalls

La ciutat opta a convertir-se en referent català en equitació i hípica

La presentació del certamen, a l’institut Mollerussa.

La presentació del certamen, a l’institut Mollerussa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital del Pla d’Urgell serà el nou referent català en equitació i hípica, Així ho va dir el president de la Diputació, Joan Reñé, a la presentació d’EquiMollerussa, un concurs morfològic de cavalls que comptarà amb la participació, del 4 al 6 de maig, d’uns setanta ramaders procedents de Catalunya i diversos punts d’Espanya així com França, Suïssa i Guatemala. L’institut Mollerussa serà l’escenari d’aquesta iniciativa així com un dels organitzadors, al costat de la Diputació, l’Associació Nacional de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola (ANCCE), l’ajuntament i Fira de Mollerussa.

El programa d’actes inclourà les proves de morfologia (els cavalls es puntuaran segons la fidelitat racial i moviments) i funcionalitat (muntats per un genet) i, com a oferta complementària, competicions de salt, espectacles eqüestres, així com també exhibicions de maquinària, activitats que seran gratuïtes i dirigides a les famílies. S’espera la participació d’uns dos-cents cavalls en total. Serà un certamen puntuable per al Saló Internacional SICAB 2018 de Sevilla, segons va explicar Jordi Pifarré, en representació del col·lectiu de ramaders participants. L’alcalde, Marc Solsona, va qualificar el certamen d’“activitat molt potent per als pròxims anys” i va assegurar que valoraran el fet d’incorporar-la al calendari firal de la ciutat.

Per la seua banda, Joan Reñé va afirmar que EquiMollerussa és un projecte “emblemàtic per a Mollerussa i el Pla, però també per a Lleida i Catalunya”, i va remarcar que els equipaments habilitats per a les competicions del certamen tindran caràcter permanent amb un ús formatiu a l’institut. En aquest sentit, el director del centre, Antoni Reig, va recordar que el curs vinent impartiran un cicle de grau mitjà de tècnic en equitació de dos anys de durada.

tracking