SEGRE

INFRAESTRUCTURES FAUNA

Capturats 250 conills al costat de l'aeroport per seguretat

Similar a altres campanyes, totes autoritzades per Agricultura

Rodríguez a l’aeroport d’Alguaire divendres passat.

Rodríguez a l’aeroport d’Alguaire divendres passat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les gàbies que es van desplegar a l’aeroport d’Alguaire per capturar conills han retingut entre 240 i 250 exemplars des de dimarts de la setmana passada fins ahir. El departament d’Agricultura va autoritzar l’ús de caixes trampa després que es registressin danys a la infraestructura provocats per aquests animals i al considerar que poden arribar a suposar “un risc per a la seguretat aeronàutica”.

Les gàbies estan dissenyades per no fer mal als animals i impedir que resultin ferits. Antonio Rodríguez, el caçador autoritzat per a aquesta actuació, va explicar que la xifra de conills capturats és “similar a la d’anys anteriors”, quan se’n van arribar a comptar 280. Els exemplars d’aquesta espècie han construït caus en talussos i marges com el de la plataforma de la pista d’aterratge i enlairament de l’aeroport, un fet que a llarg termini pot arribar a provocar l’enfonsament de la pista.

Val a recordar que la proliferació d’aquesta espècie ha provocat també danys en els cultius d’altres localitats del Segrià com Alpicat, Torrefarrera o Rosselló.

tracking