SEGRE

COMARCAS

Detecten risc de més allaus de roques a Castell de Mur

La inestabilitat obliga a sanejar i assegurar la muntanya || Pel despreniment de la setmana passada que va causar dos

Imatge d’ahir del tram de muntanya que va caure el dilluns 16 a la carretera i va sepultar dos persones.

Imatge d’ahir del tram de muntanya que va caure el dilluns 16 a la carretera i va sepultar dos persones.AJUNTAMENT DE CASTELL DE MUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El risc de més despreniments sobre la carretera de Castell de Mur, on dilluns de la setmana passada una allau de roques va provocar la mort dels pares de l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, obliga a sanejar i a assegurar la muntanya, una operació que s’allargarà fins a finals de maig. La Diputació va informar ahir que el personal de l’Institut Cartogràfic i Geològic i de la càtedra d’Enginyeria del Terreny de la Universitat Politècnica han acreditat que hi ha zones del cingle, sobretot als dos extrems i el centre, on és necessari dur a terme treballs de sanejament de “blocs inestables”. Aquestes tasques també consistiran en la instal·lació d’una xarxa que servirà per contenir futurs despreniments. Les obres, que van començar dimarts, van a càrrec d’una empresa especialitzada en treballs d’altura, Infraestructures de Muntanya SL, i consisteixen en la neteja de la massa forestal i la instal·lació dels cables de seguretat perquè els treballadors puguin lliscar de forma vertical per la muntanya. Així mateix, l’ampliació del pas alternatiu de sis quilòmetres entre els pobles d’Estorm i Cellers avança a bon ritme i la previsió és que la via estigui enllestida aquesta mateixa setmana.

Fonts de la corporació van apuntar que estan avançant en la solució que s’adoptarà per a la reconstrucció dels dos-cents metres de carretera que es van veure afectats per l’allau de roques (van caure un total de 60.000 tones).

En aquest sentit, prioritzen una solució que minimitzi l’impacte visual, la reubicació del material resultant del despreniment per evitar “transports excessius a l’abocador” i després repoblaran el vessant de la muntanya afectada amb terres vegetals i plantacions d’espècies autòctones.

Fa deu dies que la carretera està tancada i els vehicles han de circular ara per un pas alternatiu entre els pobles d’Estorm i Cellers i que té com a objectiu comunicar els nuclis de població d’Estorm, Moror, Alzina, Sant Esteve i Alsamora.

Reunió de Governació amb els ajuntaments afectats

La directora de Governació a Lleida, Anna Feliu, es va reunir ahir amb representants dels ajuntaments de Castell de Mur i Sant Esteve de la Sarga per parlar del problema de les carreteres. Van detallar les actuacions que la Diputació porta a terme a l’LP-9124 després del despreniment de la setmana passada, segons va explicar en aquest sentit l’alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol.

tracking