SEGRE

Sis municipis de les Garrigues tindran rajoles Stolpersteine

Tot i que el consell de les Garrigues espera poder col·locar-les en una quinzena de municipis

Roses blanques al costat dels ‘stolpersteine’ col·locats a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

Roses blanques al costat dels ‘stolpersteine’ col·locats a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de Juneda va donar el beneplàcit a la participació al projecte Stolpersteine per recordar les víctimes deportades als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial amb la col·locació d’unes rajoles davant de la casa de les persones represaliades o en altres edificis.

REPRESALIATS A Juneda s’homenatjarà Francesc Arques, Jaume i Antoni Reig, Antoni Ferrer i Andreu Barrufet

Els veïns que van ser deportats a Juneda van ser Francesc Arques Argilés, Jaume i Antoni Reig Barrufet, Antoni Ferrer Juanós i Andreu Barrufet Barrufet, tots al camp de Mauthausen. Juneda és una de les sis poblacions de la comarca que ja han donat el suport a participar en aquest projecte per reconèixer les víctimes del nazisme amb la instal·lació d’aquesta rajoles juntament amb les Borges Blanques, Arbeca, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs i Vinaixa.

No obstant, segons fonts del consell comarcal de les Garrigues, s’espera que també participin en aquesta campanya els municipis de l’Albagés, l’Albi, Bovera, Cervià de les Garrigues, l’Espluga Calba, la Granadella, els Torms i el Vilosell, en total, una quinzena de poblacions on el consell ha identificat persones represaliades i traslladades a camps d’extermini. L’organisme ha remès cartes a tots els ajuntaments i, de moment, hi han contestat sis favorablement. A banda de les Garrigues, moltes altres comarques de Lleida participen en aquesta iniciativa.

tracking