SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a tres anys per matar per error un amic a Albatàrrec

Només va reconèixer haver apunyalat un altre jove, per la qual cosa va acceptar dos anys més de presó || Haurà d’indemnitzar la família del noi mort amb 135.000 €

La polícia científica busca proves al lloc dels fets, el

Detingut un home de 51 anys per apunyalar mortalment un jove a Albatàrrec el maig del 2016Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 3 de Lleida ha condemnat a tres anys de presó A.H. per haver apunyalat mortalment un jove de 21 anys a la pista esportiva de l’antiga escola d’Albatàrrec durant una baralla tumultuària entre dos grups de temporers de nacionalitat romanesa el 29 de maig del 2016. La jutge dóna validesa a la versió de la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra, que van considerar que l’acusat va clavar accidentalment “una ganivetada al pit a la víctima, que va haver d’interposar-se al seu camí i al qual no tenia intenció directa d’agredir ja que era part del seu grup”, i el condemna com a autor d’un delicte d’homicidi per imprudència greu. A més, haurà d’indemnitzar els familiars de la víctima amb 135.050 euros (70.000 euros per als pares, 60.000 per a tres germans i 5.050 per les despeses de defunció).

L’ara condemnat, que va negar ser l’autor de l’apunyalament mortal, sí que va reconèixer haver assestat una ganivetada a un altre jove durant la baralla. “Vaig agafar el ganivet de terra i li vaig clavar.” Per aquesta agressió ha estat condemnat a dos anys més de presó després de l’acord al qual van arribar les parts abans que se celebrés el judici. És la mateixa condemna que s’ha imposat a la seua nora, que va clavar un cop d’ampolla al cap del jove. Tots dos l’hauran d’indemnitzar amb 25.000 euros.

La titular del jutjat penal 3 afirma que no hi ha dubte de la culpabilitat d’A.H. com a autor de l’apunyalament mortal i enumera un conjunt d’indicis que pesen contra ell com, per exemple, les converses telefòniques investigades pels Mossos d’Esquadra. Una d’aquestes és la que van tenir la nora amb la seua parella. “Puc dir moltes coses. No t’oblidis del que ha fet el teu pare!”, va dir la dona al fill de l’ara condemnat. També posa de manifest la sentència que l’acusat, que fa més d’un any que està a la presó, “va incórrer en diverses contradiccions” durant la investigació i el judici oral.

Al seu torn, assegura que el condemnat “va fugir del lloc [...] i resulta reveladora la circumstància que els testimonis oculten als investigadors la presència de l’acusat al lloc dels fets”. La sentència no és ferma.

tracking