SEGRE

FIRA MULTISECTORIAL

Balaguer clausura la Fira Q i els expositors confien a obtenir vendes la resta de l'any

Unes 120 empreses donen a conèixer els productes i serveis davant d’unes 18.000 persones al llarg del cap de setmana || Valoren l’alta afluència de públic malgrat la pluja que els permet promocionar-se

Nombrós públic al migdia a la fira malgrat la pluja al llarg de la jornada.

Nombrós públic al migdia a la fira malgrat la pluja al llarg de la jornada.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balaguer va clausurar ahir a la tarda la Fira Q després de rebre uns 18.000 visitants al llarg del cap de setmana (vegeu el desglossament). Aquesta elevada afluència de públic constitueix el principal motiu pel qual la majoria dels 120 expositors van a aquest certamen. Pocs esperaven tancar vendes d’importància al mateix recinte firal i, en canvi, confiaven que els dos dies en què han presentat els seus productes i serveis els permeti obtenir-les durant la resta de l’any. L’interès de nombroses empreses per aquesta fira com a plataforma de promoció davant de milers de persones és una cosa que comparteix amb els principals certàmens multisectorials de Lleida.

“Hem arribat a tancar tractes amb persones que ens van veure a la fira fa dos anys”, expliquen Ricard Berenguer i Marilyn Benet, de l’empresa Ascensors Mitopu. Comparteixen l’espai del recinte firal dedicat a la construcció amb firmes que van des de serveis d’arquitectura fins a la constructora Sorigué, dedicada a obra civil. Jordi Albareda, al capdavant de l’estand d’aquesta última, apunta que la presència de la firma a Fira Q no suposa vendes i respon només a la voluntat de “fer territori, comarca i marca”.

En canvi, les vendes a la mateixa fira guanyen pes al sector dedicat a productes alimentaris. Són l’al·licient més gran per acudir a la fira per a expositores com Marta Serradell, de Xolís d’Adons; i Dolors Codina, de Formatges Vilavella, si bé totes dos van apuntar que anar al certamen ofereix també la possibilitat d’establir contactes i tancar tractes per proveir dels seus productes botigues i restaurants.

Conferències, tallers, exhibicions culinàries, desfilades de moda i activitats per a nens com l’espai Petit Xef es van succeir a l’interior del pavelló al llarg del cap de setmana com un mitjà per atreure el públic a una fira que va nàixer el 2012 limitada inicialment a productes alimentaris de proximitat i, des d’aleshores, es va obrir de forma progressiva a altres sectors. Expositors que comercialitzen els seus productes a través d’internet destaquen el valor de poder contactar amb clients potencials cara a cara.

tracking