SEGRE

PATRIMONI ESGLÉSIES

L'església d'Algerri no preveu reobrir en almenys 3 mesos

Per les obres per evitar la caiguda de pedres, que obliguen a traslladar les comunions || Rosselló estrena dijous el nou temple

L’església d’Algerri està tancada des del 20 d’abril passat.

L’església d’Algerri està tancada des del 20 d’abril passat.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Algerri, la parròquia municipal i el bisbat de Lleida han acordat que la celebració de les comunions aquest mes de maig es traslladarà a l’ermita local de Sant Blai. La previsió és que el temple de Nostra Senyora de la Purificació no pugui obrir el culte pels treballs de consolidació (després de registrar-se la caiguda de pedres de la paret exterior), que poden allargar-se dos o tres mesos, segons van confirmar fonts pròximes. Per això s’ha acordat traslladar la celebració de les comunions i les confirmacions a l’ermita de Sant Blai, mentre que el local social municipal continuarà acollint els oficis religiosos i els funerals.

L’església es troba tancada des del dia 20 d’abril passat després que es detectessin despreniments a la façana del temple. Els tècnics del bisbat i de l’ajuntament valoren actualment les esquerdes que han aparegut també a l’interior del temple i elaboraran un estudi més exhaustiu de la situació. De moment, s’estan sanejant les cornises més inestables per conèixer el grau d’afectació i instal·lant “testimonis” per comprovar si evolucionen les esquerdes interiors. Per la seua part, l’alcalde, Miquel Plensa, va apuntar que aviat es redactarà un informe més exhaustiu per conèixer tots els danys.

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, presidirà dijous la primera missa a Rosselló

D’altra banda, aquest dijous dia 3 de maig Rosselló obrirà de nou l’església gairebé tres anys després de la caiguda del campanar el 29 de gener del 2016. En els últims dies els operaris han estat treballant a pintar el temple i en la instal·lació del gas i llum. Està previst que el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, presideixi la primera missa a l’església rehabilitada. Ara quedaran pendents els treballs per a la reconstrucció del campanar, una actuació que compta amb un pressupost aproximat de 240.000 euros. Val a recordar que la rehabilitació de Sant Pere de Rosselló va començar a començaments de setembre de l’any passat i la reobertura estava prevista per al dia de Reis, encara que després es va ajornar fins a finals de març.

tracking