SEGRE

SERVEIS AIGUA POTABLE

La Seu canviarà 7.000 comptadors d'aigua i obtindrà la lectura a distància

Amb una inversió de 700.000 euros que durà a terme en els mesos vinents

Els comptadors d’aigua actuals a la Seu.

Els comptadors d’aigua actuals a la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell iniciarà en els propers mesos la substitució de 7.000 comptadors d’aigua de domicilis particulars i implementarà un sistema de telectura per ràdio a tot el municipi. Els mecanismes actuals són de lectura manual, la qual cosa obliga tècnics municipals a visitar periòdicament tots els edificis per actualitzar les dades. El consistori acaba d’adjudicar la compra d’aquests comptadors a la firma Aqualogy Solutions SAU per un import de 699.160 euros.

De la inversió se’n fa càrrec l’empresa municipal Habitatge i Urbanisme la Seu SLU, que gestiona la xarxa de subministrament de l’aigua potable de la ciutat.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va explicar que l’objectiu és “millorar el servei i ampliar les seues prestacions, a més de poder visualitzar l’històric dels consums o detectar avaries al moment”. En aquest últim cas, la substitució es farà a càrrec del consistori.

Els nous comptadors ja no seran en règim de propietat sinó de lloguer. Els veïns hauran d’abonar 0,87 euros mensuals i cada deu anys seran substituïts sense cost addicional per a l’usuari. Segons Fierro, la nova tecnologia permetrà obtenir informació dels consums segons la freqüència horària, serà possible realitzar la facturació amb dades reals del període que es desitgi (mensual, bimestral o trimestral), i permetrà detectar sobre consums o altres anomalies i configurar alarmes per avisar tant els abonats com els tècnics municipals.

Val a recordar que l’ajuntament va iniciar el maig de l’any 2014 una prova pilot amb 400 comptadors, com a pas previ a implantar aquest sistema de telectura. El resultat va ser satisfactori i per això estenen ara l’innovador sistema a la resta de la població.

tracking