SEGRE

SISMOLOGIA EMERGÈNCIES

Un terratrèmol de 3,2 graus alerta veïns del Sobirà

La gran roca a la via.

La gran roca a la via.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diumenge a la nit es va registrar a les 23.51 hores un sisme amb l’epicentre a Baiasca a una profunditat d’11 quilòmetres i va arribar a una intensitat de 3,2 sobre deu en l’escala de Richter, segons l’Institut Geogràfic Nacional d’Espanya. La tremolor de terra, que es va percebre en diversos municipis del Sobirà com Espot, Llavorsí, Sort, Escaló, Alòs o Rialp, no va ocasionar danys personals ni materials, segons van corroborar tant veïns i alcaldes de localitats afectades com els serveis d’emergències. De fet, no van rebre cap avís derivat del sisme. El terratrèmol sí que va provocar alarma i desconcert entre els qui el van notar.

L’alcalde de Baiasca, Jordi Fillet, va explicar que no van notar la tremolor, però sí molt de soroll, “vam sortir al carrer pensant que s’havia esfondrat alguna paret pel fort terrabastall, tot i que no vam notar tremolor”.

Una roca de grans dimensions va caure a la via L-500 a Barruera arran del sisme

Mentrestant, a Espot, veïns van notar moure’s les taules i els llits i un terrabastall molt fort. La mateixa sensació van tenir a Llavorsí, on van notar un gran sotrac dins dels habitatges. L’alcalde d’aquesta població, Josep Vidal, va assegurar que en el moment de la tremolor va pensar que havia passat alguna cosa greu per la intensitat del sotrac.

Precisament, a l’Alta Ribagorça també es va notar el sisme i alguns veïns de Boí van sentir la tremolor. De fet, el terratrèmol podria ser el causant del despreniment d’una roca de grans dimensions a l’L-500 a Boí la matinada de diumenge a dilluns, segons l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada. Divendres passat, 27 d’abril, se’n va registrar un altre d’intensitat d’1,7 amb epicentre a la Vall de Boí.

tracking