SEGRE

TRENS INCIDÈNCIES

Tallada tres hores la línia de tren de Lleida a Tarragona per l'enèsim robatori de coure

Entre les estacions de Juneda i Puigverd de Lleida i Adif ja avalua els danys per presentar la denúncia als Mossos || Fins a cinquanta passatgers van ser traslladats amb autocar entre Lleida i Montblanc

Els passatgers del tren de l’R-14 que van haver de fer transbord a Montblanc per arribar a Lleida.

Els passatgers del tren de l’R-14 que van haver de fer transbord a Montblanc per arribar a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’enèsim robatori de cable de coure a la línia de tren de la costa per les Borges (R-14) va obligar ahir a tallar la circulació durant unes tres hores entre Lleida i Montblanc. Renfe va explicar que el succés va tenir lloc entre les estacions de Juneda i Puigverd de Lleida i que dos trens es van veure afectats per aquesta incidència (el que sortia de Lleida a les 13.10 hores i el que havia d’arribar des de Barcelona a les 14.55 hores). Així mateix, prop de cinquanta passatgers van haver de viatjar amb autocar entre la capital del Segrià i Montblanc amb el transport alternatiu que es va habilitar quan es va detectar aquesta incidència. Fonts de Renfe van assegurar que “cap passatger” es va quedar atrapat en un tren, perquè quan van tenir constància del que havia passat ja es va posar en marxa el servei de transport per carretera per als següents combois previstos per a la jornada. Aproximadament a les 15.00 hores, una quinzena de passatgers van arribar amb autocar a l’estació de tren de Lleida després de fer transbord a Montblanc pel tall a la circulació de ferrocarrils.

Les mateixes fonts van apuntar que es van arribar a acumular retards de mitja hora ja que el viatge amb autocar és més lent que amb tren, ja que para a totes les estacions perquè “cap dels passatgers es quedés a terra”. Des d’Adif van apuntar que el robatori del cable de coure del sistema d’electrificació, que es va detectar aproximadament al migdia, va deixar la línia sense subministrament elèctric. Segons Adif, els operaris van treballar des del primer moment per resoldre la incidència al més aviat possible, perquè “la prioritat era reparar la infraestructura” per normalitzar la circulació dels combois. El servei va quedar restablert poc abans de les 15.00 hores, de manera que el tren que havia de sortir de Lleida a les 15.45 hores va poder circular amb normalitat. Adif avaluarà ara els danys per presentar la denúncia per aquest succés als Mossos d’Esquadra, que formalitzaran durant els pròxims dies, una vegada hagin finalitzat els estudis sobre el que va passar i puguin precisar quants metres de coure s’han sostret. Un dels últims furts d’aquestes característiques a la línia de tren de la costa va tenir lloc el març del 2017, quan es es van sostreure uns vint-i-cinc metres de cable de coure a l’estació de les Borges Blanques. Les comarques de Lleida han patit més de quaranta robatoris de coure a les vies de tren durant els últims quatre anys.

Més de quaranta furts els últims quatre anys a les vies de Lleida

Les línies de trens de Lleida han tingut entre els anys 2015 i 2018 més de quaranta robatoris de coure que han provocat retards i servei per carretera. El 2015, Lleida era la tercera demarcació espanyola amb més furts d’aquest material a les vies i entre el gener i l’abril es van sostreure 14,8 quilòmetres de coure i entre el gener i el juny d’aquell any es van registrar vint-i-set robatoris. El 2016 van ser almenys tretze els furts dels quals es va tenir constància. El 2017, van robar vint-i-cinc metres de cable a l’estació de les Borges Blanques, encara que en aquest cas no va provocar retards. L’agost passat, una explosió a l’estació de tren de Puigverd va deixar inutilitzable el sistema de gestió del trànsit ferroviari i va obligar a limitar la circulació de trens entre Lleida i les Borges durant tretze dies. No obstant, els retards, les avaries i altres incidències tant en aquesta línia com a la de Manresa (R-12, R-13 i R-14) són habituals.

tracking