SEGRE

FIRES HÍPICA

Cavalls de França, Guatemala i Suïssa, en el primer EquiMollerussa

Certamen hípic a l’institut Mollerussa amb la participació de més de 200 cavalls i setanta criadors || Joan Reñé presidirà avui l’acte inaugural

Els participants en el certamen van començar a arribar ahir a l’institut Mollerussa.

Els participants en el certamen van començar a arribar ahir a l’institut Mollerussa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’institut Mollerussa, que té la seu al parc de la Serra de la capital del Pla, ja té llestes les instal·lacions per acollir a partir d’avui el primer certamen EquiMollerussa, dedicat al món del cavall.

Serà el president de la Diputació, Joan Reñé, l’encarregat d’inaugurar oficialment el certamen juntament amb l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, el president del consell comarcal, Joan Trull, i el director de l’institut, Antoni Reig, juntament amb altres autoritats.

La fira és de caràcter internacional i està organitzada per la Diputació, l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell, l’institut Mollerussa i l’Associació ANCEE (Associació Nacional de Criadors de Cavalls de pura raça). La iniciativa inclou un concurs morfologicofuncional de cavalls, que reunirà exemplars d’uns setanta criadors procedents de diversos punts de Catalunya i l’Estat espanyol, així com França, Suïssa i Guatemala. Aquest certamen és puntuable per al Saló Internacional SICAB 2018 de Sevilla.

També hi haurà activitats dirigides al públic en general. En concret, divendres estan previstos un espectacle eqüestre i doma natural a càrrec de Santi Serra i Sercams Shows i una exhibició de maquinària a càrrec de Rental Catalunya. Dissabte se celebrarà un concurs de salt territorial i també hi haurà un espectacle eqüestre amb cavalls Monforte.

El certamen estarà obert al públic de forma gratuïta des d’avui al matí fins al diumenge al migdia, quan es durà a terme l’entrega de premis als guanyadors del concurs.

Convertir la capital del Pla d’Urgell en un referent català en hípica és un dels objectius de la Diputació i l’institut Mollerussa, entitat que ja acull diversos estudis vinculats al món dels cavalls i l’equitació.

tracking