SEGRE

Detecten l'atac d'un ós a prop del poble de Betlan, a Vielha

L’animal ha matat dos ovelles que pasturaven en una finca amb pastor elèctric

El xai mort per l'atac de l'ós

Detecten l'atac d'un ós a prop del poble de Betlan, a VielhaConselh Generau d'Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran ha constatat dos atacs a una ovella i un xai en una finca propera a Betlan, al municipi de Vielha e Mijaran, al límit del poble amb la resta de prats. Segons el Conselh, a més, es dóna la circumstància que l’atac s’ha produït en una finca protegida amb el sistema de pastor elèctric.

El primer dels atacs es va produir la nit de dimecres a dijous, i el segon la nit de dijous a divendres.

Aquests atacs propers al poble de Betlan prenen una especial rellevància ja que demostren que la proximitat a nuclis habitats no representa cap inconvenient de persuasió a l’hora de produir-se un atac d’óssos, segons adverteix el Conselh, que afegeix que l’any passat es va visualitzar un exemplar d’ós en una finca limítrofa amb el nucli urbà de Les.

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han documentat l’existència d’empremtes i han recollit excrements al voltant de les ovelles mortes. A més, han instal·lat càmeres trampa per poder fotografiar l’ós en cas que torni a aquest mateix lloc.

En aquests últims anys els atacs al bestiar oví més propers a les poblacions d’Aran s’han produït a la primavera i han disminuït quan arriba l’estiu, quan la tipologia dels mateixos deriva cap a ramats d’alta muntanya.

L'ovella morta per l'atac de l'ós.

Detecten l'atac d'un ós a prop del poble de Betlan, a VielhaConselh Generau d'Aran

tracking