SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Dos nous atacs de l'ós a bestiar a prop de Betlan

Les ovelles pasturaven en una finca amb pastor elèctric

Imatge del xai que va ser atacat per l’ós a Betlan.

Imatge del xai que va ser atacat per l’ós a Betlan.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran van constatar dos nous atacs d’ós a ovelles que estaven pasturant en una finca protegida amb pastor elèctric al poble de Betlan. El primer dels atacs es va produir la nit de dimecres a dijous, i el segon la nit de dijous a divendres. L’ós va matar una ovella en el primer atac i un xai en el segon.

Segons els agents de Medi Ambient, sorprèn que aquests atacs fossin tan propers a la població. S’ha de recordar que l’any passat es va albirar un exemplar d’ós en una finca limítrofa amb el nucli urbà de Les. Aquests atacs propers al poble de Betlan prenen una especial rellevància ja que demostren que la proximitat a nuclis habitats no representa cap inconvenient de persuasió a l’hora de produir-se un atac. Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran van documentar l’existència de petjades i van recollir excrements al voltant de les ovelles mortes. També van instal·lar càmeres per fotografiar l’ós per al cas que torni a aquest mateix lloc.

Els agents han instal·lat càmeres per fotografiar l’ós en cas que torni a atacar en aquest lloc

Aquest seria el segon atac de l’ós d’aquest any després que el mes d’abril passat es registrés un altre atac de dos ruscos i una euga al terme municipal de Bausen.

En tots dos casos, els danys van coincidir amb la presència al lloc de Goiat, reintroduït a Alt Àneu el 2016 i l’únic exemplar localitzat de forma permanent a través d’un collar amb emissor GPS.

tracking