SEGRE

ESQUÍ BALANÇ

Espot i Port Ainé generen més de 64 milions de negoci tot i que segueixen amb 1,2 de dèficit

FGC revalida l’aposta per aquests complexos al tractar-se d’un actiu dinamitzador del territori || Busca potenciar les activitats complementàries a l’esquí i consolidar propostes en els mesos d’estiu

Reunió de la comissió assessora del Pallars Sobirà.

Reunió de la comissió assessora del Pallars Sobirà.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé generen 64,45 milions d’euros de negoci al Pallars, creen 586 llocs de treball directes i indirectes i generen una producció de 2,04 euros per cada euro addicional de despesa. A més, per cada milió d’euros que inverteixen es generen uns 20 llocs de treball. Aquestes són les dades de FGC, titular de les pistes, que el seu president, Enric Ticó, va posar sobre la taula dijous en la comissió de seguiment de les estacions.

A més, fonts de la companyia van assenyalar també que Espot i Port Ainé van tancar el 2017 amb un dèficit de 1.270.888 euros, una xifra molt similar a la del 2016 i que es considera assumible pels beneficis que tenen al territori.

Nou mirador al pic de l’Orri i ampliació del pàrquing de la cota 2.000 de Port Ainé

De fet, Ferrocarrils es va fer càrrec d’aquests complexos després que l’Institut Català de Finances adquirís en subhasta l’estació d’Espot el 2006 i la de Port Ainé el 2007 per impagaments dels anteriors propietaris. L’aposta de FGC es va confirmar en la reunió de dijous.

Ticó va destacar “el bon treball i la implicació dels treballadors, així com el suport del territori, que han fet possible que arribem els millors resultats a les nostres estacions”. En la trobada es van presentar els plans estratègics per als complexos, que busquen potenciar les activitats complementàries a l’esquí per reactivar els ingressos a l’hivern i consolidar les propostes dels mesos d’estiu. Segons van explicar des de FGC, la temporada 2017-2018 va estar marcada per una “política d’increment i d’adaptació de serveis”, un fet que ha “permès mantenir les estacions del Sobirà com un referent en el sector de la neu”.

Aquesta campanya d’hivern Espot i Port Ainé van rebre 181.597 esquiadors, un 1% més que a la campanya anterior i totes les instal·lacions han estat obertes fins al final de la temporada.

L’any passat van invertir 2,4 milions, una xifra que va suposar un increment del 36% respecte a la del 2016. Els treballs de millora es van centrar en les pistes, producció de neu, remuntadors, edificis i instal·lacions, a banda de l’adquisició de màquines per condicionar la neu.

Ticó anuncia una inversió de 2,5 milions d’eurosEn la comissió assessora d’Espot i Port Ainé de dijous es va anunciar una inversió de 2,5 milions d’euros als complexos del Sobirà, que es destinaran a construir un nou mirador al sud del pic de l’Orri, l’ampliació del pàrquing de la cota 2.000 a Port Ainé i la compra d’una nova màquina per trepitjar la neu, entre altres accions.

tracking