SEGRE

CERTÀMENS HÍPICA

Mollerussa estrena el concurs de cavalls, “referència” en el sector

Primera edició a l’institut La Serra de Mollerussa, que compta amb nova zona de doma || Joan Reñé anuncia que el centre tindrà un hospital veterinari

Les autoritats, a la nova pista de doma.

Les autoritats, a la nova pista de doma.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Diputació, Joan Reñé, va ser ahir l’encarregat d’inaugurar la primera edició d’EquiMollerussa, certamen dedicat al món del cavall i l’hípica que acollirà durant tot el cap de setmana l’institut Mollerussa. Per aquesta raó, el centre ha habilitat una nova pista de doma juntament amb una graderia amb una capacitat per a 500 persones. Reñé va destacar la qualitat d’aquestes instal·lacions que permeten acollir un esdeveniment que comptarà amb la participació d’uns 200 cavalls i que representa un punt d’inici perquè la ciutat es converteixi en un “referent” de l’equitació i hípica de Catalunya.

En aquest sentit, va anunciar que l’institut podrà comptar amb un hospital veterinari, entre finals d’any i principis del vinent que, especialitzat en equí i boví, es convertirà en un annex als hospitals del Campus d’Agrònoms i el que s’està construint a Torrelameu. “La Diputació creu en la importància de l’àmbit ramader en el sector primari del país i apostem també per l’equí”, va remarcar.

El certamen inclou un concurs de morfologia del cavall així com espectacles eqüestres

L’alcalde, Marc Solsona, va qualificar el parc de la Serra com a “entorn privilegiat” per acollir activitats esportives i educatives i va destacar la importància d’iniciatives com aquesta com a eina de promoció de la ciutat. Per la seua part, el director de l’institut, Antoni Reig, va remarcar que les noves instal·lacions que es van inaugurar ahir seran també “una aula per als alumnes” que permetran donar una “formació de més qualitat”. També es va mostrar satisfet de la participació, a través d’ANCCE, de ramaderies de cavalls de diversos punts de Catalunya, de l’Estat espanyol i també internacional, com França o Portugal.

EquiMollerussa inclou un concurs de morfologia i funcionalitat en què participen uns 50 cavalls, així com un concurs de salt territorial, amb uns cent participants. A més, hi haurà uns 50 cavalls més a les exhibicions.

Les autoritats, a la nova pista de doma.

Les autoritats, a la nova pista de doma.J.GÓMEZ

tracking