SEGRE

SANITAT GESTIÓ

L'Hospital de la Seu no cobrarà per reclinar les butaques dels acompanyants set anys després

La mesura es va implantar el 2011 i el patronat del centre va negociar quedar-se entre un 10 i un 20% de la recaptació en plena crisi || Ara comprarà trenta butaques per 30.000 euros i seran d’ús gratuït

Les butaques són a les habitacions i s’ha de pagar 5 euros si es volen reclinar per descansar.

Les butaques són a les habitacions i s’ha de pagar 5 euros si es volen reclinar per descansar.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha anunciat que substituirà les butaques de totes les habitacions de la planta d’hospitalització. Aquest canvi beneficiarà els acompanyants dels pacients ingressats al centre hospitalari de l’Alt Urgell, que fins ara havien de pagar 5 euros per nit o dia per poder reclinar aquests seients per descansar. Fonts hospitalàries van assenyalar que el centre adquirirà trenta butaques noves, una per a cada un dels vint-i-sis llits d’hospitalització d’aguts i quatre més per a situacions de necessitat. La substitució suposarà una inversió de 30.000 euros que el centre sanitari sufragarà amb fons propis i implicarà un canvi en el model de gestió del sistema d’utilització d’aquests seients.Convé recordar que l’hospital comarcal, centre de referència per a una població d’uns 22.000 veïns, va substituir les butaques a finals de l’any 2011 i va instaurar el model de pagament que encara funciona actualment i que ha estat objecte de crítiques al llarg d’aquests prop de set anys. Són butaques que s’estiren com una llitera però previ pagament de 5 euros, import amb què el centre entrega al pacient una targeta que permet desbloquejar la butaca perquè aquesta es pugui reclinar. Durant un període inicial, els diners íntegres anaven a parar al subministrador de les butaques, que les va deixar en dipòsit al centre mèdic, encara que posteriorment el patronat de la fundació va negociar amb la firma poder quedar-se entre un 10 i un 20 per cent dels ingressos que generés el sistema. Aquests ingressos extres anuals, que el centre ha declinat detallar, es destinen a la millora de les instal·lacions. En el moment del canvi, ja fa més de sis anys, els responsables de l’hospital van justificar que aquest sistema els va permetre canviar les butaques antigues sense cap mena cost. També van insistir que les butaques són per a l’ús, totalment gratuït, dels pacients durant el dia perquè puguin estar més còmodes.

“L’hospital està recuperant la capacitat financera” La Fundació Sant Hospital de la Seu porta a terme des de fa anys un esforç financer per recuperar l’estabilitat pressupostària després d’anys de pèrdues. A falta de dades del tancament del 2017, l’actual gerent, Francesc Guerra, va destacar que “anem per bon camí i estem en un punt d’equilibri”. L’alcalde de la Seu i president del patronat, Albert Batalla, va recordar en aquest sentit que el 2016 “va ser el tercer any consecutiu de tancament amb equilibri pressupostari”. El primer any sense dèficit va ser el 2014.

tracking