SEGRE

DELICTES BALANÇ

Alcarràs veta la Guàrdia Civil a la Junta Local de Seguretat per l'1-O

Primera vegada que aquest cos no hi participa

Reunió ahir de la Junta Local de Seguretat d’Alcarràs, sense la presència de la Guàrdia Civil.

Reunió ahir de la Junta Local de Seguretat d’Alcarràs, sense la presència de la Guàrdia Civil.AJUNTAMENT D’ALCARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs va fer ahir la reunió de la Junta Local de Seguretat per fer balanç de l’activitat delictiva al municipi i, per primera vegada, el consistori no va convidar la Guàrdia Civil pel seu paper a les càrregues policials de l’1-O. Segons va informar el consistori en un comunicat, l’alcalde, Miquel Serra, va justificar aquesta decisió pel “menyspreu amb què van tractar els nostres veïns”. Una situació, va afegir, que els va portar a creure que no era convenient que participessin en la reunió, com ho feien habitualment.

Els incidents registrats el passat 1 d’octubre a la localitat van ser dels més greus de la província. Els veïns van rebre amb barricades en diversos accessos, fins i tot amb tractors, els agents de la Guàrdia Civil que anaven a tancar el col·legi electoral. Les càrregues policials a Alcarràs van causar una vintena de ferits, entre ells l’alcalde i diversos regidors.

S’han reduït un 30% des del 2011, però augmenten contra el patrimoni el primer trimestre del 2018

Respecte a la reunió de la Junta Local de Seguretat, el consistori va informar que el número de delictes a la localitat s’ha reduït un 30 per cent els últims anys. Una tendència a la baixa que es manté malgrat que a l’últim trimestre s’ha registrat un lleuger ascens dels delictes contra el patrimoni, segons les dades aportades pels Mossos d’Esquadra.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, va destacar que “malgrat les dades facilitades pels Mossos relatives als tres primers mesos del 2018, el balanç general al municipi continua sent positiu”. Serra va atribuir aquest descens continu des de l’any 2011 a les actuacions policials, la instal·lació de càmeres de seguretat i a la col·laboració ciutadana. La reunió també va servir per començar a preparar la campanya de la fruita.

tracking