SEGRE

PROJECTES PATRIMONI

El Geoparc es vendrà amb la marca 'Orígens' i busca fons per triplicar el seu pressupost

Amb el segell comercial busca posicionar el territori en l’àmbit turístic i renovar la certificació de la Unesco el 2021 || En el disseny del logotip han participat més de cinquanta col·laboradors

El Geoparc de Tremp es dirà “Orígens-Pirineus Catalans

El Geoparc de Tremp es dirà “Orígens-Pirineus Catalans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Geoparc Conca de Tremp-Montsec es vendrà com a Orígens-Pirineus Catalans. Aquesta és la marca comercial que va presentar ahir el president de l’organització i alcalde de Tremp, Joan Ubach, que va explicar que “el nom comercial ha d’ajudar a posicionar el territori a nivell turístic” i va recordar que fa referència que al Pirineu lleidatà van viure els últims dinosaures d’Europa i que el territori “permet entendre la formació de la serralada”. El nom coincideix amb l’Espai Orígens de Camarasa, encara que van assegurar que la denominació no està vinculada a aquest equipament. La Unesco va atorgar aquesta distinció a dinou municipis dels dos Pallars, la Noguera i l’Alt Urgell, que els reconeix el patrimoni geològic i paleontològic. Ubach va apuntar que ara compten amb un pressupost d’uns 150.000 euros (aportats per la Diputació, la conselleria de Territori i els socis del projecte) i que l’objectiu és gairebé triplicar-lo i arribar als 400.000 euros per finançar les actuacions previstes al pla director i renovar la certificació el 2021. En el disseny del logotip, que representa l’empremta d’un titanosaure, han participat més de cinquanta col·laboradors i l’objectiu és aconseguir posicionar la marca entre el públic científic i atreure visitants. El president de la Diputació, Joan Reñé, va destacar que aquest és un projecte que “consolida un territori que té una qualitat geològica inqüestionable” i que ajudarà a “posicionar més i millor les comarques de Lleida” a nivell turístic perquè el Geoparc dóna “més potència i contundència” a altres iniciatives de la demarcació. Per la seua part, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, va destacar que el reconeixement de la Unesco ajudarà a “posar en relleu els actius del territori” i va assegurar que la zona de la Conca de Tremp-Montsec “és una de les joies de la corona de la geologia catalana”.

La celebració del reconeixement, el dia 20 després d’ajornar-se La celebració del reconeixement per part de la Unesco tindrà lloc el pròxim dia 20 a Tremp, amb una carpa en la qual es podran conèixer els diferents museus que es troben al territori Geoparc i tallers de geologia per als més petits, entre altres activitats. La festa estava prevista per al passat dia 17 d’abril, quan els van atorgar el distintiu, malgrat que els actes es van ajornar arran del despreniment de roques a Castell de Mur en què van perdre la vida dos veïns de Sant Esteve de la Sarga. D’altra banda, el Geoparc podria ajudar al fet que es dupliqués el nombre de pernoctacions als municipis que formen part d’aquest projecte. Actualment, són aproximadament unes 100.000 a l’any.

tracking