SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

Les Borges tindrà una delegació de l'Escola Oficial d'Idiomes aquest any

Davant l’augment de la demanda oferirà dos nivells d’anglès al Josep Vallverdú

Vista de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.

Vista de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital de les Garrigues tindrà a partir del nou curs escolar 2018-2019 una delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Lleida a les instal·lacions de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges per impartir dos nivells d’anglès. El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, ho anunciarà avui a l’ajuntament de la capital en un acte al qual assistiran el president del consell comarcal, Antoni Villas, i l’alcalde de la ciutat, Enric Mir, entre altres autoritats.

Amb aquesta iniciativa es vol garantir l’accés dels habitants de les Garrigues i de comarques pròximes a l’ensenyament públic que facilita l’obtenció de certificats homologats de domini d’idiomes. Segons l’alcalde de les Borges, Enric Mir, aquesta és una reivindicació del territori des de fa anys que, finalment, la conselleria ha atès ja que, fins que es posi en marxa aquesta iniciativa, les persones que volen cursar aquests estudis ho han de fer a l’EOI de Lleida, la qual cosa implica una despesa afegida en desplaçaments per als estudiants.

Mir va destacar que la delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes a les Borges Blanques permetrà accedir a estudis d’anglès als veïns dels pobles de les Garrigues i altres comarques limítrofes, com per exemple la Conca de Barberà, a Tarragona.

Va remarcar en aquest sentit que hi ha un increment de la demanda per cursar idiomes, en especial, anglès, que garanteix el bon funcionament de la iniciativa, ja que actualment s’opta per l’oferta de les escoles privades. Va puntualitzar que aquesta demanda permetrà que els dos sectors puguin desenvolupar la seua tasca sense problemes. En el marc europeu, l’aprenentatge de llengües estrangeres, sobretot l’anglès, és bàsic per facilitar l’accés al món laboral.

tracking