SEGRE

MUNICIPIS

Anglesola restitueix l’estelada del Telègraf, robada en 15 ocasions des de 2012

Membres de l’ANC col·loquen dispositius de seguretat per evitar nous furts

Anglesola restitueix l'estelada del Telègraf, robada en 15 ocasions des de 2012

Anglesola restitueix l'estelada del Telègraf, robada en 15 ocasions des de 2012SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anglesola.- Una dotzena de membres de l’ANC d’Anglesola i veïns d’aquesta localitat de l’Urgell ha col·locat per enèsima vegada aquest dissabte una estelada al turó conegut popularment com el Telègraf, l’únic turó de la zona amb vistes des de l’autovia A-2. En aquesta ocasió també han incrementat les mesures de seguretat i les proteccions de la bandera soldant un cèrcol amb reixes de ferro per dificultar l’accés a la bandera.

Alguns dels impulsors de la iniciativa han explicat que l’any 2012 van col·locar allà l’estelada per primera vegada, si bé durant els anys 80 del segle passat havia onejat una senyera. En aquests sis anys uns desconeguts han robat la bandera en una quinzena d’ocasions i “fa tres anys vam començar a instal·lar noves mesures de seguretat”, han manifestat. Segons la seua opinió: “es tracta d’una guerra psicològica, ells destrossen i nosaltres construïm, que és el més difícil”. Amb resignació, han lamentat els continus robatoris de l’estelada del Telègraf, “nosaltres respectem totes les banderes, que posin banderes de Tabarnia, igual no les mirarem massa estona però no les arrencarem, el que està clar és que sembla que és més fàcil i còmode destruir que construir”.

L’acte de reposició de l’estelada ha coincidit amb un esmorzar popular i la dotzena d’assistents també han instal·lat un gran llaç groc, completament visible des de l’autovia A-2. Aquest llaç també és la quarta vegada que el restitueixen.

tracking