SEGRE

POLÍTICA

La CUP planteja a la militància dos preguntes per decidir si dóna suport a Torra

Durant la reunió que farà a Cervera

La CUP planteja a la militància dos preguntes per decidir si dóna suport a Torra

La CUP planteja a la militància dos preguntes per decidir si dóna suport a TorraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP preguntarà aquest diumenge als seus quadres si volen facilitar o no una investidura del candidat de Junts per Catalunya Quim Torra, que tindrà una segona part en el cas que els cuperos responguin afirmativament a donar llum verda a la mateixa concretant si és amb una abstenció o amb un sí.

La CUP farà una reunió del seu consell polític a Cervera, on es pronunciarà de nou sobre el sentit dels vots dels seus quatre diputats en la investidura del president de la Generalitat, per la qual cosa l’elecció de Torra està encara en l’aire.

El consell polític de la CUP, que coincidirà amb l’Assemblea Nacional que ja estava convocada per debatre el full de ruta dels cuperos, haurà de definir la seua postura respecte a la investidura de Torra després que tres assemblees territorials hagin forçat una reunió extraordinària per reobrir el debat sobre aquesta qüestió.

Segons han explicat a Efe fonts de la CUP, la pregunta als militants de les tretze assemblees territorials serà "tipus arbre", és a dir, si volen facilitar la investidura de Torra o no.

En el supòsit que la resposta a facilitar la investidura sigui afirmativa, hauran de concretar llavors si donen llum verda a la mateixa amb quatre abstencions o amb quatre síes, mentre que si surt des d’un principi el 'no' es donaria al trast amb la investidura en el segon ple de dilluns.

En aquest sentit, la CUP no contempla en principi una possible divisió del vot, pel que els seus quatre diputats a la cambra catalana votaran en bloc en el mateix sentit.

Així les coses, l’escenari està completament obert, ja que de la decisió de demà de les territorials podrien sortir quatre abstencions, quatre noes o quatre síes, possibilitat aquesta última que sembla més remota.

Fonts de la CUP són conscients que un 'no' a la investidura de Torra podria abocar a Catalunya a unes noves eleccions i, en aquest context, asseguren que no actuen per interessos partidistes o electoralistes.

tracking