SEGRE

SUCCESSOS ATEMPTAT

Un mort i quatre ferits en un atac amb ganivet a París

L’atacant va ser abatut per la policia || Va provocar escenes de pànic i algunes fonts apunten a una motivació islamista

Un individu jau a terra, ahir, durant l’atac a París.

Un individu jau a terra, ahir, durant l’atac a París.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

París va ser ahir, de nou, l’escenari d’un atac indiscriminat contra transeünts. Aquesta vegada, un home, la identitat del qual i motivacions es desconeixien al tancament d’aquesta edició, va apunyalar cinc persones que es trobaven al carrer Monsigny, als voltants de l’Òpera Garnier, que està al centre de la capital francesa, en una zona de bars i restaurants.

Malgrat tot, la manera d’operar va portar la fiscalia antiterrorista de París a assumir la investigació. Els fets van tenir lloc al voltant de les nou de la nit i van provocar escenes de pànic. “Hem vist gent fugint i entrant al restaurant que cridaven que un home era fora amb un ganivet ensangonat, ens hem tirat a terra”, va explicar un testimoni al diari local Le Parisien. Segons va informar la cadena Europe 1, l’atacant hauria cridat “Al·là és gran” en el moment de l’agressió. Tanmateix, les autoritats gal·les no van confirmar aquest extrem. El fiscal de París, François Molins, es va desplaçar al lloc dels fets per dirigir les investigacions.

La fiscalia antiterroristade París assumeix la investigació per les característiques del succés

L’atacant va morir pels trets dels agents de la policia, que van arribar immediatament al lloc dels fets, tal com va confirmar ahir a la nit el director del gabinet de la Prefectura policial, Pierre Gaudan. Així mateix, va confirmar la mort d’una dona “a causa de les ferides” que li va infligir l’autor de l’apunyalament.

Respecte als ferits, va explicar que dos d’ells van ser traslladats en estat greu a l’Hospital Georges Pompidou. Els altres dos, amb ferides lleus, van poder ser atesos in situ. En aquest sentit, el ministre de l’Interior gal, Gérard Collomb, es va felicitar per la “sang freda i capacitat de reacció” de la policia, que “va neutralitzar” ràpidament l’atacant. A més, va afegir que “els seus primers pensaments estan dedicats a les víctimes d’aquest acte atroç”. Per la seua banda, l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va transmetre a les víctimes i als familiars el suport de “tots els parisencs”.

Després de l’atac, una estació de metro pròxima al lloc del succés es va tancar per mesures de seguretat.

tracking