SEGRE

L'Escola Oficial d'Idiomes de les Borges Blanques acollirà trenta alumnes

Vista de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.

Vista de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de les Borges, que obrirà el curs vinent a les instal·lacions de l’Institut Josep Vallverdú, acollirà un total de trenta alumnes i pròximament obrirà el període de preinscripció. El delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va presentar ahir aquesta nova oferta formativa i va explicar que el model de la seu a les Garrigues de l’EOI serà el mateix que se segueix en altres capitals de comarca com és el cas de Tremp, Sort o Vielha.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del consell de les Garrigues, Antoni Villas, van remarcar la importància de la formació lingüística en el creixement del municipi. L’oferta permetrà cursar el segon i tercer curs d’anglès a la capital de la comarca, per donar resposta des de la iniciativa pública a la gran demanda d’ensenyament d’idiomes que s’ha detectat a la comarca, que provoca que els estudiants hagin de desplaçar-se a l’EOI de Lleida o optar per les acadèmies privades.

Els joves de més de setze anys podran cursar els estudis oficials a l’institut, a causa d’una iniciativa que és fruit dels contactes amb els centres privats de la localitat per consensuar la proposta. Encara que l’oferta formativa serà, al principi, per als cursos de segon i tercer, la previsió és que en un futur es puguin oferir tots els nivells d’anglès que ofereixen les escoles oficials d’idiomes de Catalunya.

Aquesta nova oferta permetrà accedir a estudis d’anglès tant els veïns de les Borges Blanques com els de localitats veïnes i fins i tot els joves de comarques veïnes com podria ser la Conca de Barberà.

tracking