SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Velocitat “tremenda” en el xoc de les Gavarres amb dos lleidatanes mortes

Un testimoni va relatar ahir davant del jutge el sinistre del febrer a les Gavarres, a Tarragona || Hi van morir una veïna d’Alcoletge de 27 anys i una de Lleida de 19

El cotxe va xocar contra un mur de la rotonda de les Gavarres i es va precipitar al buit sobre l’autovia A-7.

El cotxe va xocar contra un mur de la rotonda de les Gavarres i es va precipitar al buit sobre l’autovia A-7.ÀNGEL JOANPERE (DIARI DE TARRAGONA)

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un conductor que el 3 de febrer passat va presenciar l’accident mortal de les Gavarres, a Tarragona, en el qual van morir dos joves lleidatanes de 19 i 27 anys, va declarar ahir davant del jutge que investiga el cas que el vehicle circulava a una “velocitat tremenda”. Els Mossos d’Esquadra van imputar al conductor, un veí de Lleida de 22 anys, un doble delicte d’homicidi per imprudència, conducció temerària i conducció sense haver obtingut mai el carnet. D’aquesta forma es confirma la imprudència ja que la policia catalana va informar que el vehicle circulava amb un important excés de velocitat. Concretament anava a més de 140 quilòmetres per hora en un tram limitat a 40 km/h. Així mateix, els Mossos van assenyalar que el jove, Adrián R., ja havia estat denunciat per la via administrativa per una alcoholèmia de 0,19 mg/l, una taxa que és penal al no disposar del carnet.

El jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona investiga l’accident. Una de les famílies de les víctimes, representada pel lletrat Xavier Prats, s’ha personat com a acusació particular. El sinistre es va produir a primera hora del dia 3 de febrer a la carretera T-11 quan un Volkswagen Golf de color gris, que anava en direcció de Reus a Tarragona, va sortir de la via, va impactar contra el mur de la rotonda de les Gavarres i es va precipitar per un terraplè fins a l’A-7. A conseqüència de l’accident van morir les dos acompanyants, que viatjaven a la part davantera i posterior del vehicle: Elisenda Calderó López, de 27 anys i veïna d’Alcoletge (encara que amb molts vincles a Aitona i Seròs), i Tamara Hernando González, de 19 anys i del barri lleidatà del Secà de Sant Pere. El conductor, després de ser rescatat de l’interior del cotxe pels serveis d’emergències, va ser evacuat en estat greu a l’hospital Joan XXII.

El jove podria arribar a enfrontar-se a una pena de més de 10 anys de presó pels delictes que li imputen els Mossos d’Esquadra. El Codi Penal preveu entre un i quatre anys de presó per homicidi imprudent (està acusat de dos delictes); de sis mesos a dos anys de presó per conducció temerària, i de tres a sis mesos per conduir sense carnet.

tracking