SEGRE

TRIBUNALS HOMICIDI

Demanen mantenir la condemna per al caçador que va matar un agricultor

L’Audiència li va imposar cinc anys i mig de presó per l’homicidi a Tàrrega

L’acusat i el seu advocat, durant el judici a l’Audiència.

L’acusat i el seu advocat, durant el judici a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia i els familiars de l’agricultor de Santa Maria de Montmagastrell (nucli de Tàrrega) que va morir pel tret d’un caçador el desembre del 2014 van demanar dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que no rebaixi la condemna de cinc anys i mig de presó que li va imposar l’Audiència de Lleida el desembre passat.

El TSJC va acollir dilluns la vista d’apel·lació després que la defensa de Francisco Martín, veí de Sant Just Desvern de 77 anys, recorregués la sentència per rebaixar la pena imposada al·legant que la mort es va produir per una imprudència, i no constitueix un homicidi dolós com va considerar provat el jurat popular. L’acusat sempre ha mantingut que el tret va ser accidental. També van al·legar l’avançada edat de l’home, que segueix en llibertat encara que va passar uns mesos empresonat preventivament.

Un jurat popular va considerar provat que va tenir intenció de matar la víctima

Els familiars de Ramon Ribera, representats pels lletrats Dani Ibars i Enric Rubio, i el Ministeri Públic van demanar mantenir la condemna. En el judici, el Ministeri Públic i una de les acusacions van sol·licitar una condemna de 10 anys de presó mentre que una altra de les acusacions només va demanar cinc anys. El jurat popular va determinar que el caçador va tenir la intenció de causar la mort a la víctima basant-se en tots els informes forenses i dels Mossos d’Esquadra, que van determinar que va ser un tret dirigit. El tribunal li va aplicar l’agreujant d’abús d’autoritat però va aplicar la circumstància “molt qualificada” de reparació del dany perquè l’acusat va fer front a les indemnitzacions a la filla i als tres germans de l’home mort (400.000 euros) abans de la celebració del judici. També li van imposar la “prohibició d’acudir o residir” a Santa Maria de Montmagrastrell i comunicar-se amb els familiars de la víctima durant set anys.

D’altra banda, l’Audiència també va proposar a l’Estat l’indult parcial de la pena imposada a causa de la seua avançada edat. Tanmateix, és una cosa a què no podrà acollir-se fins que la sentència no sigui ferma.

tracking