SEGRE

Dos morts a l'estavellar-se un ultralleuger a la Seu d'Urgell

L’accident s’ha produït al costat del recinte de l'aeroport quan l'aeronau realitzava maniobres d'aproximació

L'ultralleuger s'ha estavellat al costat de la tanca de l'aeroport.

Dos morts a l'estavellar-se un ultralleuger a la SeuMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos ocupants d’un avió ultralleuger han mort aquest dimecres al matí a l’estavellar-se la seua aeronau al costat del recinte de l’aeroport de la Seu d’Urgell. Els serveis d’emergència han rebut l’avís de l’accident a les 10.49 hores i fins al lloc s'han desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat amb efectius del GRAE (Grup d’Actuacions Especials), tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, personal de l’aeroport i efectius dels Bombers d’Andorra.

Els Mossos d’Esquadra han activat la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria que es farà càrrec de la investigació per esclarir les causes de l’accident. En aquest sentit, fins que no ha treballat sobre el terreny aquesta unitat dels Mossos no s'ha pogut fer l'aixecament dels cadàvers. Finalment, els cossos de les víctimes han pogut ser rescatats de l'aeronau quan passaven pocs minuts de les sis de la tarda.

El pilot era un ciutadà belga de 73 anys i amb residència a Andorra, que ha mort en l'accident juntament amb una altra persona la identitat de la qual encara no s'ha confirmat, segons els Bombers de la Generalitat.

L'ultralleuger s'havia enlairat des de l'aeroport de la Seu d'Urgell i el pilot, que era coneixedor de la zona, realitzava maniobres d'aproximació, segons fonts de la investigació. A les 10.49 hores un transportista que ha vist com l'aeronau ha caigut al costat de la tanca de l'aeroport ha alertat els serveis d'emergència. En arribar, i a l'espera dels treballs de la unitat d'investigació, els bombers han tirat un coixí d'escuma al lloc de l'accident per assegurar el vessament de combustible que s'ha produït, i han preservat l'entorn per a la investigació, segons les mateixes fonts.

Seguint el protocol, la Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, l'Aerocat.

Els serveis d'emergència treballen al lloc on s'ha estavellat l'ultralleuger.

Dos morts a l'estavellar-se un ultralleuger a la SeuCynthia Sans

L'accés a l'aeroport de la Seu d'Urgell minuts després de l'accident.

Dos morts a l'estavellar-se un ultralleuger a l'aeroport de la Seu d'UrgellCynthia Sans

Els serveis d'emergència, al lloc on s'ha estavellat l'ultralleuger.

Dos morts a l'estavellar-se un ultralleuger a la SeuBombers de Nargó

tracking