SEGRE

La neu no dóna treva ni al maig i frena el desglaç

Els rius continuen desbordant riberes i negant camps

Neu aquest dimarts a la cota 1.700 de Baqueira

La neu no dóna treva ni al maig i frena el desglaçClara Villar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu no dóna treva a les cotes altes del Pirineu, en l’equador d’un maig inusualment fred. La caiguda de les temperatures per sota dels zero graus en zones de muntanya ha frenat el desglaç en un moment en què els rius ja desborden riberes i neguen camps. Això queda patent al Segre al seu pas per Balaguer i Lleida ciutat, però també en municipis com Esterri d’Àneu, on el cabal del barranc procedent de Son inunda finques de pastures i camins. Ajuntament i veïns reclamen a la CHE mesures per evitar-ho.

El curs canalitzat d’aquest barranc s’ha deteriorat en alguns punts per falta de manteniment durant anys, mentre que obres al seu entorn han alterat el pas del cabal. Això fa que els desbordaments siguin freqüents durant el desglaç, però aquest any s’han agreujat per les fortes pluges i el gran volum de neu. En els últims dies ha negat finques de pastures, el camí d’accés a la deixalleria i empreses com l’hípica Cavalls Xic.

L’aigua arriba a les portes del càmping Cien Lagos, actual- ment tancat, i el seu propietari tem que s’inundi si tempestes i calor acceleren el desglaç. Durant la darrera setmana, les reserves de neu han caigut en més 170 hectòmetres cúbics malgrat les nevades.

Per altra banda, a Arties seguien les obres per restablir la pista d’accés al Montardo, després del despreniment sobre la ribera de Valarties divendres a la nit. El Segre, per la seua part, continuava desbordat al seu pas per Balaguer i Lleida.

La crescuda del Segre també ha inundat camins a la partida de Butsènit.

La neu no dóna treva ni al maig i frena el desglaçÒscar Mirón

tracking