SEGRE

FAUNA ESTRUCTURES

Cedeix una cornisa de l'església de Saidí pel pes d'un niu de cigonyes

El campanar de l’església de Saidí després de la caiguda del niu.

El campanar de l’església de Saidí després de la caiguda del niu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda d’un niu de cigonyes va causar ahir un despreniment al campanar de l’església de Saidí, al Baix Cinca, sense que calgués lamentar desgràcies personals ni tampoc danys en les aus, segons va explicar l’alcalde, Marco Ibarz.

Els fets es van produir passades les vuit del matí. Segons Ibarz, el pes del niu a causa de les últimes pluges ha provocat que caigués també la part del campanar on estava repenjat. L’alcalde va remarcar que no s’han registrat danys estructurals al temple, restaurat i rehabilitat des de fa uns deu anys, encara que queda al descobert el buit a la cornisa on abans estava el niu.

L’alcalde va remarcar que les cigonyes són un problema, ja que a la teulada de l’església s’han comptabilitzat gairebé una vintena de nius.

El seu pes, al qual cal sumar el de l’aigua quan plou, suposa un problema per al manteniment de l’església.

Per aquesta raó, l’alcalde de Saidí va sol·licitar ahir mateix al Govern d’Aragó que prengui mesures urgents per retirar els nius i poder sanejar les zones on s’han instal·lat les aus. Aquest és un problema generalitzat a tots els temples. També al Segrià, poblacions com Alcarràs o Seròs i Lleida ciutat han pres mesures per pal·liar els efectes dels nius.

El campanar de l'església de Saidí després de la caiguda del niu.

El campanar de l'església de Saidí després de la caiguda del niu.

tracking