SEGRE

ESNOTICIA

Les víctimes de l'accident d'avioneta a la Seu d'Urgell

Joseph Gilman tenia un hangar a la Seu

Joseph Georges Gilman (pilot) i Philippe Gutwirth (copilot)

Joseph Georges Gilman (pilot) i Philippe Gutwirth (copilot)Diari d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Era expert i coneixedor de la zona.” D’aquesta forma va descriure el pilot mort, Joseph Georges Gilman, l’inspector en cap de l’ABS dels Mossos d’Esquadra de l’Alt Urgell, Salvador Plens. Gilman, de 73 anys, de nacionalitat belga, resident a Andorra i ja jubilat, feia temps que disposava d’un hangar a les instal·lacions de l’aeroport de la Seu d’Urgell on aparcava el seu ultralleuger.

Fonts pròximes també van detallar que era habitual “veure’l per les instal·lacions”. També van destacar les “excel·lents condicions meteorològiques” del dia d’ahir per volar. L’altra víctima mortal és Philippe Gutwirth, que tenia 64 anys, també era de nacionalitat belga i residia a Andorra. Gutwirth era cirurgià vascular a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra i, pel que sembla, ahir va acompanyar Gilman a volar aprofitant que no treballava.

El d’ahir és el primer accident mortal que es registra a l’aeroport de la Seu. Tanmateix, s’hi han produït altres incidents. El 26 d’abril del 2016 un avió privat en el qual viatjaven quatre passatgers va haver d’efectuar un aterratge d’emergència. A l’aparell no se li van desplegar les rodes quan descendia, va sortir de la pista i se li van doblegar les hèlixs.

tracking