SEGRE

CARRETERES SEGURETAT

Desànim dels alcaldes de l'N-240 al no veure avenços per evitar accidents mortals

L’estudi informatiu per duplicar la via durarà dos anys i la desviació de camions per l’AP-2, a l’espera del nou Govern || No descarten noves mobilitzacions per exigir més seguretat viària

Estat en el qual van quedar els dos vehicles implicats en el xoc mortal de dimecres a l’N-240.

Estat en el qual van quedar els dos vehicles implicats en el xoc mortal de dimecres a l’N-240.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mort d’un jove la nit de dimecres en un accident de trànsit a la carretera N-240 al tram de via entre Lleida i la rotonda de Margalef (vegeu SEGRE d’ahir), ha indignat encara més els alcaldes agrupats a la plataforma Prou Morts a l’N-240, que ahir van manifestar la seua indefensió davant de la sinistralitat en aquesta carretera, que acumula un total de 33 morts des de l’any 2009. Els acaldes van lamentar que no hi hagi avenços en el projecte per duplicar la calçada entre Lleida i les Borges Blanques. De fet, el dia 24 d’abril passat el ministeri de Foment va adjudicar per 831.875 euros la redacció de l’estudi informatiu per augmentar la capacitat de la carretera entre les Borges i la variant sud de Lleida a l’empresa d’enginyeria civil Apia XXI. Al concurs es van presentar 25 empreses i l’elaboració d’aquest primer estudi requerirà, per si sol, dos anys. Aquest és el termini que les clàusules de l’adjudicació atorguen per completar el document, al qual s’haurà de sumar posteriorment la redacció d’un projecte constructiu. Un termini que “a priori” allarga, i de manera considerable, l’execució de les obres per ampliar la capacitat de la via en aquest tram.

VÍCTIMES MORTALS El tram de l’N-240 de Lleida a Montblanc acumula 33 morts des del 2009

La redacció del nou traçat arriba mentre els alcaldes esperen la desviació de camions per l’AP-2 amb un peatge bonificat mitjançant un conveni amb el ministeri de Foment que va anunciar el conseller cessat de Territori, Josep Rull, l’estiu passat, i està a l’espera de tenir un nou conseller. Per la seua part, l’alcalde de les Borges Blanques i president de la plataforma, Enric Mir, va lamentar l’enèsim accident mortal i va recordar que quan es queixen al ministeri de Foment i demanen celeritat en els tràmits per duplicar la via “ens diuen que hi estan treballant” va dir. Així mateix, va assenyalar que les obres poden arribar a endarrerir-se força perquè el projecte encara es troba en fase preliminar. En la mateixa línia es va manifestar l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, mostrant la indefensió que provoca l’alta sinistralitat de la carretera “sense poder fer res”, va dir. “No hi ha res més que voluntat, i aquí, voluntat no n’hi ha”. “Només hem de confiar que no hi hagi més accidents”. El primer edil de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, va recordar la necessitat de desbloquejar la desviació de camions per l’autopista com a mesura pal·liativa, “encara que l’important ha de ser acabar amb el perill de la carretera”, va dir. Solsona va assenyalar la importància que Lleida se sumi a la plataforma i no va descartar noves mobilitzacions per a exigir un augment de la seguretat viària.

Per duplicar la via va ser adjudicat a l’abril per 831.875 euros i la redacció requerirà dos anys

La carretera N-240 registra una mitjana de 10.224 vehicles al dia, dels quals el 18% són camions (uns 1.500 vehicles pesants al dia).

El noi mort dimecres era un jove de Madrid de 22 anys La víctima de l’accident mortal de dimecres a l’N-240 a Lleida, J. T. J, tenia 22 anys i era natural de Madrid, segons va informar ahir el Servei Català de Trànsit. L’accident es va produir cap a les 21.50 hores de dimecres després d’un xoc frontal entre un turisme i una furgoneta al quilòmetre 85 de la carretera, als afores dels Magraners. Va ser necessari tallar la calçada en els dos sentits fins a les 23.55 hores per socórrer les dos persones ferides que van ser evacuades a l’Arnau amb pronòstic menys greu. Val a recordar que aquesta mateixa setmana un veí de Lleida de 29 anys va ser denunciat penalment com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el trànsit per excés de velocitat punible en aquesta mateixa carretera. Va ser interceptat dilluns a les 12.52 hores durant un control preventiu de velocitat que els Mossos duien a terme al quilòmetre 83,9 de l’N-240 en sentit Torregrossa al terme municipal de Lleida, als afores dels Magraners.

tracking