SEGRE

COMUNICACIONS REFORMES

Més de 440.000 euros per renovar la travessia de la C-26 de Solsona a Berga

El Govern adjudica les obres, que començaran el 4 de juny i generaran retencions

La travessia de la carretera de Bassella a Solsona.

La travessia de la carretera de Bassella a Solsona.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat a l’empresa M i J Gruas SA la millora de la travessia de la carretera C-26 de Solsona a Berga, una reivindicació municipal des de fa anys atès el mal estat en què es troba i el risc que suposa per a la seguretat viària per l’intens trànsit diari que travessa al ser una via principal, segons van indicar fonts municipals.

La inversió prevista supera els 440.000 euros per a un tram de gairebé tres quilòmetres on no s’ha intervingut des de fa temps, ple de clots. Les màquines començaran a treballar el 4 de juny i està previst que l’actuació duri entre dos i tres setmanes.

Precisament, aquesta setmana ha tingut lloc una reunió per planificar els treballs entre l’ajuntament, Carreteres i M i J Gruas. L’actuació consistirà en el reforç del ferm des de la carretera de Bassella a l’altura de l’encreuament amb el carrer Sant Pere de Graudescales, fins a l’enllaç de la C-26 amb la C-55 (a Manresa) a l’entorn de la rotonda dels polígons industrials dels Ametllers i Pronisa. L’actuació inclou el fresatge i reposició, ampliació de la calçada, drenatge, senyalització i abalisament.

En els punts en els quals no sigui possible la desviació de la circulació es donarà pas alternatiu, com és el cas de la zona de la carretera de Bassella, de forma que es preveuen retencions al llarg del dia. Atesa la complexitat de les obres, l’ajuntament sol·licita paciència als veïns i aconsella que, sempre que sigui possible, per exemple per anar a treballar als polígons industrials, els vehicles es desviïn per la variant.

Quan s’iniciïn les obres l’ajuntament anirà informant els veïns per causar la menor afectació en la mobilitat, segons els trams en els quals s’operi, van remarcar.

tracking