SEGRE

TRÀNSIT INVESTIGACIÓ

“He tornat a nàixer”, diu el ciclista que gairebé va ser atropellat a Balaguer

Albert Masana, de Puigverd de Lleida, portava una càmera que va gravar l’acció || Els Mossos han citat a declarar el propietari del cotxe i han obert diligències

alt

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“He tornat a nàixer.” Així valorava aquest dijous Albert Masana, un ciclista professional de Puigverd de Lleida, com es va sentir després d’evitar ser atropellat dimecres per un conductor temerari a Balaguer, fets que investiguen els Mossos d’Esquadra, com va avançar SEGRE ahir. Masana va denunciar la infracció davant de la policia catalana, que ja ha identificat i localitzat el propietari del vehicle. L’home no es trobava ahir a Lleida i està previst que acudeixi la setmana vinent a comissaria. De moment, els Mossos han obert diligències penals per un suposat delicte contra la seguretat en el trànsit per conducció temerària. Hauran de determinar si el propietari era la persona que conduïa el vehicle.

La policia catalana va informar de la investigació a última hora de la tarda de dimecres a través del seu compte a Twitter. En el missatge van adjuntar un vídeo que es va fer viral, en el qual es pot veure com el cotxe passa a gran velocitat i frega el ciclista per agafar una desviació cap a la capital de la Noguera a la carretera C-53 a l’altura de la Ràpita.

Masana, que portava una càmera GoPro al manillar, va estar a punt de caure i només la seua perícia va impedir que acabés a terra. “Tinc una petita ferida a la mà del cop del retrovisor dret del cotxe. Jo devia anar a uns 30 km/h i el cotxe em va avançar a més de 70 km/h”, va explicar Masana, que ahir va viatjar fins a terres alacantines per participar aquest cap de setmana a la Vuelta a Alacant amb l’equip Oleka. “El conductor d’una furgoneta va fer parar el vehicle. Va sortir el conductor, un home gran, i em va dir que no m’havia vist”, va afirmar el jove de Puigverd de Lleida, que l’any passat va ser el millor ciclista lleidatà de la Volta a Lleida després d’acabar en vintena posició. Masana va voler agrair les mostres de suport rebudes a través de les xarxes socials i va recordar que “sobre una bici hi va una vida i la distància de seguretat d’1,5 metres s’ha de respectar”.

Moment en què el cotxe es creua en la trajectòria del ciclista per agafar la desviació.

Moment en què el cotxe es creua en la trajectòria del ciclista per agafar la desviació.

tracking