SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire voreja ja els mil vols des del gener, un rècord que supera els 636 de tot el 2017

La Generalitat espera depassar aquest any la xifra habitual de 32.000 viatgers amb els avions de cinc aerolínies i turoperadors || Després de la segona millor temporada d’hivern en la història de l’aeroport

La sessió de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire celebrada ahir a Lleida.

La sessió de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire celebrada ahir a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport d’Alguaire voreja ja el miler de vols en el que va d’any, una xifra rècord que supera de molt la de tot el 2017. Són 983 davant els 636 de l’any passat, una cosa que es deu a l’augment d’avions comercials i, especialment, al creixement d’altres activitats com pràctiques de vol per a pilots i vols d’entitats esportives com l’aeroclub de Lleida i el de Sabadell. Així ho va explicar el secretari general de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font. Després de la sessió de la taula estratègica de l’aeroport celebrada ahir a Lleida, va apuntar que cinc turoperadors i companyies aèries esperen tancar el 2018 superant els 32.000 viatgers, la xifra habitual d’anys anteriors, amb cinc turoperadors i aerolínies confirmades fins ara: Neilson, Air Nostrum, Quality Travel, Jet2 i nous avions contractats per a viatges de la Imserso.

Aquesta previsió de viatgers arriba després que l’aeroport lleidatà hagi registrat la segona millor temporada d’hivern de la seua història. Les xifres definitives eleven el nombre de viatgers a 26.084, tot just tres-cents menys que els 26.480 de la campanya hivernal 2011-2012, la de més afluència de viatgers a Alguaire. Font va destacar que aquests resultats es donen sense “violentar el mercat” amb pràctiques com subvencions directes a les companyies i va apuntar que només apliquen “incentius” com bonificacions temporals en les taxes aeroportuàries.

Air Nostrum, Neilson, Jet2, Quality Airlines i vols de l’Imserso transportaran passatgers a Alguaire

D’altra banda, Font es va mostrar convençut que l’aeroport podrà acollir ben aviat noves activitats industrials. En aquest sentit, va argumentar que aquest és un objectiu “més assequible” per a Alguaire que el transport de mercaderies (vegeu el desglossament) i va indicar que la fira aeronàutica que se celebrarà al juny servirà també per donar a conèixer la disponibilitat de les instal·lacions per a aquestes activitats.

Així ho creu Font, que es va mostrar obert a projectes relacionats amb el transport aeri, encara que va valorar que és un sector amb una forta competència d’aeroports ja consolidats i sense necessitat per ara de noves instal·lacions. En canvi, considera que “hi ha més recorregut” per a Alguaire en activitats com la formació de pilots i proves de prototips, entre d’altres.

balaguer

La variant de la C-12 que circumval·la el nord-oest de Balaguer entrarà en servei a finals d’aquest mateix mes. Així ho va anunciar ahir el secretari de Mobilitat, Ricard Font, en una visita d’obres a aquesta infraestructura, amb un cost de3,6 milions d’euros i que permetrà reduir entre cinc i dotze minuts els trajectes per aquesta carretera cap al nord de la comarca i els Pallars.

“Els conductors estalviaran temps i els veïns de Balaguer guanyaran qualitat de vida”, va assenyalar Font, que va subratllar que, a més d’una millora en la mobilitat, la variant servirà també per desviar part del trànsit que ara passa pel nucli urbà de la capital de la Noguera.

Això, va apuntar, descongestionarà la circulació de vehicles i reduirà la contaminació a la ciutat. La nova variant, pràcticament acabada, té una longitud de dos quilòmetres.

D’altra banda, Font va assenyalar que les solucions per reduir la sinistralitat de l’N-240, tant la duplicació de la calçada com la desviació de camions per l’AP-2, estan ja acordades entre la Generalitat i l’Estat, i que correspon a aquest últim executar-les. Va insistir a demanar celeritat i va destacar que “es tracta de protegir vides humanes”.

Atreure indústria, una meta “més assequible” que les mercaderies

Atreure activitat industrial a l’aeroport d’Alguaire és un objectiu “més assequible” que utilitzar-lo per al transport de mercaderies, una reivindicació que han tornat a posar sobre la taula aquest mes la patronal Pimec i la Diputació (vegeu SEGRE del dia 4).

La sessió de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire celebrada ahir a Lleida.

La sessió de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire celebrada ahir a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

tracking