SEGRE

ENSENYAMENT CENTRES

Tres nens d'Agramunt eviten tancar l'escola de les Ventoses, a Preixens

D’una família que es trasllada a la localitat i se sumaran als tres que s’hi quedaven

L’escola de les Ventoses que podrà mantenir l’activitat.

L’escola de les Ventoses que podrà mantenir l’activitat.A.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una família d’Agramunt, a l’Urgell, amb tres nens en edat escolar salvarà l’escola del nucli de les Ventoses, a Preixens. El mes passat semblava condemnada al tancament ja que cinc dels seus set alumnes deixaven el centre per estudiar Secundària i, encara que hi havia una nova matriculació, tres nens no són suficients per mantenir l’activitat d’un col·legi ja que la ràtio necessària és de cinc. Segons l’alcalde, Joan Eroles, “el poble s’ha bolcat per evitar el tancament, ja que els propietaris d’habitatges han estat disposats a arrendar cases, altres veïns han ofert feina i tot ha sigut bona disposició per atreure nous veïns”.

De fet, s’ha arribat a un acord amb tres persones resoltes a llogar habitatges. Per la seua part, el consistori abonaria 150 euros al mes per al lloguer. De fet, a banda d’aquesta família d’Agramunt, que és la que s’ha preinscrit en les dates establertes per la conselleria d’Ensenyament, hi ha altres interessats amb nens petits a viure a les Ventoses. “Estem analitzant totes les demandes ja que, per ara, tenim garantida la continuïtat de l’escola durant dos o tres anys, ja que serà molt estrany que torni a succeir això d’aquest any, però sempre és bo tenir assegurada la persistència del centre”, va indicar Eroles.

L’alcalde va lamentar totes les dificultats que han de travessar els pobles petits per evitar la reducció de serveis i prestacions, una tasca que moltes vegades només es pot resoldre comptant amb els veïns i persones vinculades a la població, va indicar.

D’altra banda, l’escola de la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues, també està abocada al tancament i tot sembla indicar que no es podrà evitar ja que, per ara, no hi ha preinscripcions, segons va indicar l’alcalde, Jaume Estradé.

tracking