SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Ciutadilla obre les portes de la seua escola després de renovar-la i ampliar-la

Jornada amb la presència d’antics mestres

L’acte celebrat ahir per a la inauguració de les millores de l’escola de Ciutadilla.

L’acte celebrat ahir per a la inauguració de les millores de l’escola de Ciutadilla.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadilla va inaugurar ahir la recuperació i ampliació de la seua escola en el transcurs d’una emotiva jornada de portes obertes. Així, l’acte inaugural va ser presidit per dos dels seus històrics mestres, Maite Bravo i Ramon Delgado, que van impartir allà les seues classes a començaments de la dècada dels 80.

Va ser en aquells moments quan aquest centre juntament amb els de Verdú, Vilagrassa i Guimerà, van ser pioners en la reivindicació de les Zones Escolars Rurals a Catalunya que s’implantarien el 1990. Els quatre centres formen la ZER Guicivervi, nom que uneix les primeres lletres de cada municipi. L’acte va comptar també amb la presència de Joan Lluís Tous, iniciador del projecte a través del Centre de Recursos Pedagògics Urgell Segarra.

La de Ciutadilla i les de Verdú, Vilagrassa i Guimerà van ser pioners en l’ensenyament rural

Segons l’alcalde, Óscar Martínez, avui l’escola és, amb 18 alumnes, “la garantia que els joves mantinguin les seues arrels en aquest territori”. L’acte va estar presidit pel responsable dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, que va recordar que a Lleida les escoles rurals són un dels pilars per mantenir els veïns al territori.

Les millores han consistit en la rehabilitació del que antigament va ser el pis del mestre en un nou espai lectiu. Concretament, s’ha obert una biblioteca, una sala de professors, s’ha renovat el lavabo i ampliat el menjador escolar.

El projecte, finançat per la Generalitat amb una petita aportació del municipi, ha suposat una inversió de 68.000 euros. A l’acte van assistir més d’un centenar de veïns de la zona i va ser presentat per la directora de la ZER Guicivervi, Vicki Castells. L’escola de Ciutadilla es va construir l’any 1960.

tracking