SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Bolca un camió amb porcs a Cervera i talla l'L-303 durant gairebé 7 hores

Transportava més de 200 animals i 131 d’aquests van morir o van haver de ser sacrificats || Va ocórrer a la rotonda d’accés a l’A-2 i el conductor va sortir il·lès

Diversos efectius dels bombers, ahir, treballant al costat del camió bolcat.

Diversos efectius dels bombers, ahir, treballant al costat del camió bolcat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tràiler carregat amb més de 200 porcs va bolcar ahir al matí a Cervera a la rotonda d’accés a l’autovia A-2 i a la carretera L-303, obligant a tallar aquesta última via durant set hores i causant la mort de bona part dels animals. L’accident va ocórrer poc després de les nou del matí i, malgrat l’aparatositat, el conductor va poder sortir il·lès.

Tanmateix, els animals van quedar atrapats a l’interior del remolc i van haver de ser rescatats per efectius de les sis dotacions dels Bombers de la Generalitat que es van desplaçar fins al lloc (entre aquestes una unitat especialitzada en veterinària), així com per empleats de l’empresa.

Els treballs es van prolongar per espai de més de cinc hores i dels 210 porcs que viatjaven al tràiler, un total de 131, van morir o van haver de ser sacrificats per l’estat en el qual van quedar a conseqüència del fort impacte. La resta van ser carregats en un altre camió.

Després de rescatar i recollir els animals, es van iniciar els treballs per retirar el camió, per a la qual cosa va ser necessària una grua de grans dimensions. A més dels bombers dels parcs de Cervera i Tàrrega, van acudir al lloc tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i un furgó de conservació de carreteres de la Generalitat.

A conseqüència de l’accident, l’accés a l’A-2 des de Cervera i Agramunt per l’L-303 va quedar tallat gairebé set hores, segons va informar Trànsit. El camió havia carregat els porcs a Montgai i es dirigia cap a Avinyó.

Diversos efectius dels bombers, ahir, treballant al costat del camió bolcat.

Diversos efectius dels bombers, ahir, treballant al costat del camió bolcat.SEGRE TÀRREGA

tracking