SEGRE

MUNICIPIS INDÚSTRIA

Cincaporc invertirà quinze milions en una planta al nou polígon de Fraga

L’empresa, dedicada a la cria i producció porcina, ha comprat 3,5 hectàrees

La Plataforma Logística de Fraga, on s’instal·larà Cincaporc.

La Plataforma Logística de Fraga, on s’instal·larà Cincaporc.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cincaporc SA serà la vuitena empresa a instal·lar-se a la Plataforma Logística de Fraga. És una firma fragatina ubicada al polígon del camí Jiraba i que ha adquirit 35.000 metres quadrats a la nova zona industrial. En els últims dos anys, set indústries s’han ubicat al nou polígon. Cincaporc es dedica a la cria i producció de porcí i a la fabricació de pinsos animals i invertirà quinze milions d’euros en aquesta nova planta, segons van indicar l’alcalde, Miguel Luis Lapeña, i el regidor Ricardo Alcañiz. L’objectiu és ampliar la central amb una nova fàbrica que es dedicarà a la investigació i elaboració de productes de nutrició animal. És un pas més en el procés de creixement d’aquesta firma, que ja s’ha consolidat com una de les més grans del sector porcí a nivell nacional. Compta amb granges pròpies a Fraga, Candasnos, Sariñena, Osca, San Miguel de Cinca i Vilanova de la Sal (Lleida), a banda de les integrades, que se sumen a la planta de fabricació de pinso al polígon Jiraba, amb la qual s’autoproveeix. L’empresa va obtenir el 2013 el premi Porc d’Or, la distinció més important a nivell nacional del sector del porcí.

Segons l’alcalde de Fraga fins a la data s’han venut uns 200.000 metres quadrats i s’han creat prop de dos-cents llocs de treball amb el desenvolupament de la plataforma, que es confirma com un centre agroindustrial de primer ordre amb la presència de firmes com la planta d’elaboració de pinso per a garrins d’Alternative Swine Nutrición, la central fructícola Asofrube i tres empreses d’embalatge i envasament.

Les primeres que s’hi van ubicar van ser Pa de Mel (rebosteria) i Servex (rodaments). Es dóna la circumstància que els tres camions que es van cremar diumenge a Fraga són de Cincaporc (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking