SEGRE

URBANISME PLA DE BARRIS

Mollerussa inicia la històrica reforma del centre i trasllada 75 places d'aparcament

El mateix nombre de zones de pàrquing es repartiran en carrers propers com Crist Rei o Ferrer i Busquets || Habiliten tanques per facilitar el pas de vianants davant el temor dels comerciants a perdre clients

Una màquina inicia la demolició de part de la plaça de l’Ajuntament, que quedarà per ara tancada.

Una màquina inicia la demolició de part de la plaça de l’Ajuntament, que quedarà per ara tancada.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aparcar al centre de Mollerussa ja és història. El consistori va iniciar ahir les obres de reforma de les places Manuel Bertrand i de l’Ajuntament amb la retirada del mobiliari urbà i la instal·lació de tanques que delimiten les zones de treball. D’aquesta manera, s’ha creat un circuit per als vianants que permet travessar les dos places i també accedir als comerços del centre o a les oficines del consistori. En concret, s’han retirat un total de setanta-cinc places d’aparcament a les places de l’Ajuntament (10), Manuel Bertrand (35) i els carrers Onze de Setembre (13) i Ciutat de Lleida (15), i ben aviat, deu més de la plaça Pla d’Urgell. En canvi, s’han creat 75 places als carrers Crist Rei (davant del col·legi El Carme) i Ferrer i Busquets (davant del carrer President Macià), que sumen 75 places. A més, el consistori habilitarà una nova zona gratuïta al carrer Migdia, molt pròxim a l’avinguda del Canal, on té lloc el mercat setmanal els dimecres.

La tasques de demolició del paviment comencen avui dimarts, unes obres que es van adjudicar a dos empreses diferents, Constructora de Calaf SAU i Serboniu SL, amb un termini d’execució de cinc mesos i 2,1 milions d’euros, gairebé la meitat del previst a la reforma del Pla de Barris, que ascendeix a 4,5 milions d’euros, dels quals el cinquanta per cent estaran subvencionats per la Generalitat de Catalunya. Un dels principals sectors afectats per les obres és el comercial, que té por que la reforma li resti clientela. Per aquesta raó l’associació Mollerussa Comercial ha posat en marxa la campanya Obert per reformes, que es durà a terme fins al 14 de juliol amb regals per un valor de 3.000 euros i els tiquets gratis d’aparcament en zona blava per als clients dels establiments associats.

Aquesta setmana comencen les obres al carrer Acadèmia i l’avinguda Catalunya està en procés d’adjudicació

En aquests moments, els vehicles que accedeixen al centre procedents de carrers com Balmes o Onze de Setembre encara poden circular per la via lateral de la plaça de l’Ajuntament i allà són desviats cap al carrer Ferrer i Busquets. Aquest pas estarà actiu fins a principis de juny, quan es començarà a treballar a la plaça Pla d’Urgell i se n’eliminaran les places d’aparcament.

A començaments de juliol quedarà totalment tancada al trànsit rodat. Durant la primera quinzena de juny, començaran els treballs als dos carrers interiors de la Vilaclosa, que seran els primers a ser pavimentats. D’altra banda, la previsió és que fins a la segona quinzena de juliol no es comenci a actuar a la plaça Major. Paral·lelament, durant aquesta setmana està previst que comencin les obres d’altres carrers com les del carrer de l’Acadèmia. Quant a la resta d’actuacions incloses al Pla de Barris de Mollerussa, ja s’han finalitzat alguns carrers com el Ciutat de Lleida, Onze de Setembre, Santa Cristina i Estrella i està en procés l’adjudicació l’avinguda Catalunya i la licitació de la travessia de Domènec Cardenal.

tracking