SEGRE

TURISME CELEBRACIONS

Un pla director regularà la implantació de càmpings

A Lleida hi ha almenys 4 projectes per a nous establiments || El sector compleix 40 anys d’associació a Ponent i el Pirineu

Imatge històrica d’un càmping al Solsonès.

Imatge històrica d’un càmping al Solsonès.A.C.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Territori prepara un pla director per ordenar la implantació de càmpings al constatar que els establiments d’aquest sector s’han diversificat i preveuen equipaments de naturalesa molt diversa, especialment, des de l’extensió dels bungalous més nous i de l’anomenat glàmping, o càmping de luxe. Aquest nou tràmit preveu ordenar el sector arran, també, de la recent regulació de les zones inundables impulsada pel ministeri d’Agricultura, que inclou la nova figura de la zona de flux preferent, a partir de la qual s’estableixen restriccions als usos a la riba dels cursos de rius.

Aquest procés es dóna també quan a Lleida hi ha en tràmit almenys quatre càmpings: a Soriguera, la Pobla de Cérvoles, Espot i Clariana de Cardener. Segons la conselleria de Territori, l’elaboració del pla director dels càmpings no implica paralitzar els diversos projectes. Tanmateix, el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, va afirmar recentment en declaracions públiques que no descarten una moratòria per a nous projectes o ampliacions, la qual cosa afectaria els casos en què no hagin iniciat cap tramitació.

Precisament, l’associació de càmpings de Lleida celebra aquest any el quaranta aniversari de la seua creació, motiu pel qual han organitzat diferents activitats al llarg de la campanya.

tracking