SEGRE

COMARCAS

Danys en nuclis d'Artesa de Segre i la C-14, reoberta

L’alcalde demana ajuts per fer-se càrrec de la reparació de camins i vies d’accés || La carretera va estar tallada durant nou hores

Operaris treballen amb els Bombers per retirar arbres.

Operaris treballen amb els Bombers per retirar arbres.AJUNTAMENT D’ARTESA DE SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tempesta de dilluns també va descarregar amb força al municipi d’Artesa de Segre i va afectar principalment els nuclis de Vilves, Collfred o Montmagastre, on l’aigua va causar danys en camins rurals i molts dels accessos a les poblacions, segons va explicar l’alcalde, Domènec Sabanés. A Vilves, on van caure més de 31 litres per metre quadrat, l’aigua es va desbordar per sobre del pont del Canal d’Urgell, va arribar fins als habitatges i va negar algun baix. Així mateix, la virulència de l’aigua també va arrancar alguns dels arbres de la carretera d’Alentorn a Vilves (L-512), on va deixar diversos vehicles atrapats entre els arbres. El primer edil va explicar que van haver de trucar als Bombers per poder obrir la via i donar pas als vehicles. No obstant, Sabanés va destacar que els danys més importants són als camins i la reparació “es preveu costosa i difícil d’assumir per a l’ajuntament”.

En aquest sentit, va apuntar que ahir ja es va iniciar un inventari per quantificar els danys i demanar ajuda. “Intentarem aconseguir alguna subvenció que ens faciliti pagar les millores.” Una petició que farà extensiva al departament d’Agricultura i a la Diputació. “Crec que en casos extraordinaris seria necessari obrir una partida per ajudar els ajuntaments a finançar aquests desastres”, va assenyalar. També al polígon industrial d’Artesa es va acumular aigua i fang als carrers i fins i tot va negar una zona de la cooperativa.

La caiguda d’arbres a l’L-502 va deixar atrapats vehicles a la via fins que van arribar els bombers

D’altra banda, tècnics de Carreteres de la Generalitat van treballar durant tota la nit de dilluns per retirar la terra i les pedres que es van desprendre a la carretera C-14 com a conseqüència de la pluja de dilluns a la nit. La via va estar tallada durant nou hores per netejar la calçada i estabilitzar part del pendent, en què va quedar una roca de grans dimensions que amenaçava de desplomar-se i per precaució es va tallar el trànsit i es van desviar als vehicles en tots dos sentits cap a Agramunt. A les 5.50 hores de la matinada d’ahir, es va restablir la circulació del trànsit.

Operaris treballen amb els Bombers per retirar arbres.

Operaris treballen amb els Bombers per retirar arbres.AJUNTAMENT D’ARTESA DE SEGRE

tracking